Unieke DOVE zeep graveren in de Dove-Store in Hamburg

CNC Graviermaschine in DOVE Theke

Projectinformatie

WerkstukDOVE zeep met uniek opschrift
MateriaalZeep
Toepassing2D graveren
MachineHigh-Z S400, graveerfrees
SoftwareConstruCAM 3D

Zeep graveren met een CNC graveermachine


Speciale actie in de DOVE-winkel in Hamburg

De fraaie flagship store van het bedrijf Unilever (Dove) in de beroemde havenstad Hamburg, Duitsland, bedacht een bijzondere actie. In deze winkel zijn er namelijk niet alleen manicures en pedicures, maar koopt u ook individueel ontworpen zepen met uw eigen opschrift. De unieke naam, boodschap of gelukswens wordt in de zeep gegraveerd met een High-Z CNC graveermachine.

Dit alles maakt van de winkel geen praalpaleis, maar eerder een ruimte van ervaren en inspireren van lichaamsverzorging, in een open atmosfeer, zoals de Unilever-CEO Ulli Gritzuhn tijdens de opening zei.

Laat merken tot leven komen

Tegelijkertijd vertrouwt het cosmeticabedrijf volledig op het concept ‘merken tot leven brengen’. Want in de winkel worden de het bedrijf en het merk bijna letterlijk tastbaar. Op 180 vierkante meter winkelruimte kom je dichter bij de producten en het hele bedrijf.

Dit komt onder andere door een zorgvuldig afgestelde feel-good sfeer. Het kleurenschema van de winkel is gebaseerd op aardekleuren en lichte tinten, een omgeving waarin mensen zich eenvoudigweg het meest op hun gemak voelen. Warme aardetinten in beige en grijs, bruinig, groen en blauw versmelten onder de heldere plafondverlichting met daglichtlampen, zodat men bijna kan spreken van een winkelervaring in de vrije natuur.

Daarom is het geen wonder dat tussen 2.500 en 3.000 nieuwe bezoekers per dag een pelgrimstocht maakten naar deze unieke, mooi ontworpen belevingswereld. Een echte aanwinst voor de havenstad.

Speciale productie: zeepgraveren

De zeep wordt in een speciale tray geklemd

De zeep wordt in een speciale tray geklemd

Als een hoogtepunt in de nieuwe experience shop is er een compacte CNC-graveermachine ingebouwd in een toonbank. Hier krijgt de klant de gelegenheid om gepersonaliseerde stukken zeep te laten maken. Uiteraard zijn er ook al stukken voorgefabriceerd met de meest populaire namen in de schappen van de cosmeticawinkel.

Voor deze toepassing heeft CNC-STEP een op maat gemaakte CNC-machine geleverd. Dit ontwerp is gebaseerd op onze kleinste graveermachine, de High-Z S-400, en bevat extra beveiligingsfunctie en een speciale ‘lade’ voor de zeep.

Korte boodschap of simpelweg ‘bedankt’

U kunt dus zelf beslissen of u iemands naam wilt graveren in de pure witte zeep met de beroemde duif, of u kunt er een selecteren uit het assortiment in de winkel. Maar u kunt ook andere boodschappen laten graveren voor een uniek cadeau: creativiteit is de sleutel.

Online blogger Melanie beschrijft haar ervaring in de Dove winkel als volgt:

‘Mijn persoonlijke hoogtepunt was het graveren van een persoonlijke slogan in een Dove-soap. Iedereen die mij volgt op Instagram heeft mijn zoete zeep al gezien.’

Graveermachines voor de massa-productie van zeep


Deze stukken zeep hebben al namen erin gegraveerd

Deze stukken zeep hebben al namen erin gegraveerd

Omdat het idee van unieke zeep zo goed aansloeg in de DOVE-winkel, bouwde Unilever het concept verder uit. Klanten ontvangen bijvoorbeeld in bepaalde drogisterijen en supermarkten een gegraveerde zeep van hun keuze als ze een bepaalde waarde aan cosmetica-artikelen uitgeven.

300.000 als doel

Voor dit doel heeft het bedrijf al 10 machines van het type High-Z S-1400/ T-105 in gebruik. Deze machines draaien een continu-serieproductie om het doel van 250.000 tot 300.000 stukken zeep te halen. Tot nu toe werken deze 10 machines, zoals verwacht, zonder enige interventie en zonder een enkele fout.

We wensen het hele team van Unilever (DOVE) blijvend succes en altijd blije, ontspannen en bruisende klanten. Ook bedanken we Unilever voor het idee voor de kleine zeepgravure-machine en de rechten om de afbeeldingen te gebruiken.