CNC Snijden


Onze machines zijn, naast alle andere toepassingen, ook uitstekend geschikt om te gebruiken als CNC vlakbed snijtafel.

Hierbij is het gereedschap afhankelijk van het materiaal dat moet worden verwerkt. Snijden kan met een eenvoudig sleepmes, een meer geavanceerde tangentiële snij-unit, een oscillerende snijmodule of met een frees.

Sleepmes

Om dunne films tot een dikte van ca. 0,5 mm te snijden, volstaat het gebruik van een sleepmes. CNC-snijplotters worden gebruikt om logo’s of letters uit folie te snijden.

Dit is de eenvoudigste manier van CNC snijden: het mes kan vrij roteren in de houder. Als vervolgens de meshouder van richting verandert, zorgt de zijwaartse druk ervoor dat het mes de goede kant op draait. Het ‘sleept’ dus net achter het middenpunt van de houder aan.

Deze methode is voordelig en snel, maar niet geschikt voor heel fijn werk met scherpe hoeken (zoals kleine schreefletters), omdat het mes alle hoeken iets afrondt. En hoe scherper de hoek, hoe groter dit effect.

Tangentieel snijden

Een tangentiële snijmodule is bijzonder geschikt voor de precieze verwerking van film en textiel. Maar ook voor karton, dunne kurk, verschillende schuimen en verschillende afdichtingsmaterialen die niet bijzonder sterk of hard zijn.

Omdat een servomotor het mes in de juiste snijrichting roteert, kunnen zelfs de kleinste contouren en lettertypen nauwkeurig en snel worden gesneden. Daarom gebruikt u een tangentieelmes bijvoorbeeld voor deze materialen:

Oscillerend tangentieel

De oscillerende tangentiële snijmodule is bijzonder geschikt voor nauwkeurig CNC-snijden van dikkere materialen. Terwijl een krachtige oscillatiemotor het blad snel op en neer beweegt, draait een servomotor de snijkant in de snijrichting. Op deze manier kunnen zelfs stevige en dikke materialen nauwkeurig en snel worden gesneden.

Snijden in plaats van frezen

Als het materiaal harder of dikker is dan een oscillerende module aankan, kunt u beter frezen. Maar op deze pagina concentreren we op CNC snijden, want sommige materialen zijn juist te zacht om te frezen.

Wat deden onze klanten met hun CNC snijtafel? Een aantal voorbeelden hieronder.

Vlakbed-plotter voor het snijden van diverse materialen

Afdichtingsrubber op maat snijden
Afdichtingen van kunststof en rubber uitsnijden
Fijne en gedetailleerde opschriften snijden uit folie