Graveren

Voorbeelden van CNC graveer-toepassingen

Op deze pagina informeren wij u over de 2D en 3D reliëf-graveertoepassingen en foto-graveermogelijkheden in verschillende materialen, zoals koper, messing, hout, metaal, aluminium, marmer, graniet, glas en plexiglas en overige kunststoffen.

Bij het graveren van tekens, knoppen of penningen worden tegenwoordig bijna altijd CNC-machines gebruikt. Het materiaal wordt verwijderd door graveergereedschappen. Meestal is dit een roterende graveerfrees, maar ook wordt er wel ‘gekrast’ met een diamant graveerpen.

Afhankelijk van het materiaal, het gereedschap en de graveerdiepte, kunnen verschillende tinten of kleuren ontstaan in meerlaagse graveermaterialen. Dit maakt het zelfs mogelijk om gedetailleerde foto’s op steen, plastic of metalen te graveren.

Meer algemene informatie over graveren leest u onderaan deze pagina.

Graveren met onze CNC machines

Met het CNC-STEP instapmodel, de High-Z freesmachine, kunt u praktisch alle materialen graveren. Foto’s, reclamebelettering, 3D-lithografie en 2D punt-graveringen. Bijna alles is mogelijk!

Dit kunt u dit uitbreiden naar graniet, marmer, zand- en zeepsteen, hardere metalen en glas, met de grotere en zwaardere CNC-STEP machines.

Al onze machines zijn, naast graveren, ook te gebruiken voor frezen, snijden en diverse andere toepassingen.

Voorbeelden van graveerwerk