Spuitgietmatrijzen 3D frezen

Zelf aluminium spuitgietvormen maken met een CNC machine

Productie van een spuitgietmatrijs

Voor de productie van spuitgietmatrijzen wordt een stuk aluminium bewerkt met behulp van de CNC-freesmachine. Dit toepassingsvoorbeeld is de productie van een permanente mal van aluminium. Dit betekent dat de spuitgietvorm vele gietbewerkingen lang meegaat.

De klant die deze mallen maakte, was ontevreden met de kwaliteit en levertijden van de lokale producenten, en kocht daarom zelf een CNC freesmachine. Sindsdien voert hij veelzijdig CAD en CAM werk uit voor zijn klanten.

Lage druk gietproces

De afbeeldingen laten een spuitgietmatrijs zien van aluminium, die wordt gebruikt voor massaproductie van USB-sticks. Hierbij worden kunststof componenten gemaakt door middel van zgn. lagedrukgieten. Deze techniek is geschikt voor gebruik op elektronische componenten zoals printplaten of geheugensticks. De vloeibare kunststof omsluit de elektronische componenten zonder druk. Hierdoor beschadigen die componenten niet.

Radiusfrees voor het maken van vormen

Deze spuitgietmatrijs werd gemaakt met bolle radiusfrezen met een afmeting van 1-2 mm. Onze machines zijn al door veel klanten gebruikt voor de productie van spuitgietmatrijzen en andere gietvormen. Zo kunnen de gietmatrijzen speciaal worden aangepast aan de individuele behoeften. En dit maakt geoptimaliseerde massaproductie op maat mogelijk.

De foto’s in de galerij geven een goed beeld van de precisie die kan worden bereikt met onze CNC-machines.

Video

Projectinformatie

WerkstukkenSpuitgietmatrijzen
MateriaalAluminium
Werkbereik720 x 420 x 110 mm
Toepassing3D frezen
MachineHigh-Z S720/T, 1 & 2 mm bolkopfrezen
SoftwareConstruCAM 3D