RVS en (plaat)staal frezen

De bewerking van harde materialen zoals RVS is goed mogelijk op onze High-Z CNC freesmachines, zeker op lage toerentallen en met lage voeding (tot 2-3 mm per seconde). Wij adviseren u altijd een aangepaste koelinrichting te gebruiken om de snijkrachten te verminderen. Zolang u rekening houdt met deze elementen, is staal frezen gemakkelijk te doen met onze CNC machines, zelfs met de kleine modellen.

Frees staal of plaatstaal

Natuurlijk vallen de freesdiepte en voeding bij het frezen van harde materialen zoals staal aanzienlijk lager dan in veel zachtere materialen. Zoals hierboven vermeld, is koeling essentieel.

In dit voorbeeld werken we met een D=2,4 mm Z=2 frees. De voeding is 2,4 mm per seconde. Eventuele oneffenheden zijn eenvoudig weg te werken met een ontbramer of mes.

CNC bewerking in RVS en V2A

De firma Fritz-Metall-Art doet CNC productie van belettering, emblemen, trofeeën en inscripties van V2A roestvrij staal. Van emblemen op gespen, borden en lichtreclames tot gepersonaliseerde trofeeën en nog veel meer. Met name de opschriften voor custom bikes zijn zeer populair.

Video

General info

WerkstukDiverse
MateriaalStaal, plaatstaal, V2A-staal, RVS
Toepassing2D/3D frezen en graveren
MachineHigh-Z CNC freesmachine met verschillende frezen
SoftwareConstruCAM 3D

Productie van RVS belettering met een CNC machine

Beletteringen gefreesd uit roestvrij staal volgens individuele ontwerpen. Van een embleem tot een riemgesp, van billboards en verlichte reclameborden tot individueel vormgegeven trofeeën, van grafstenen tot onderdelen voor custom bikes – u kunt alles zelf frezen uit RVS.

Fritz-Metall-Art GmbH heeft een grote vraag naar het maken van beletteringen voor getunede motorfietsen, en is daardoor een bijzondere en winstgevende onderneming. Neem zelf ook uw ideeën (evenals de High-Z en een polijstmachine) mee naar de volgende grote fietsconventie in de Wörthersee, Wenen, Berlijn en Hamburg en huur een kleine stand huren. Er is altijd een weg!

Val op tussen al het grijs met een beetje glans. Zelfs graven en grafstenen kunnen op verzoek worden veredeld met roestvrij staal. Optisch zien ze er beter en frisser uit dan de meeste letters die in steen zijn gehakt met gewoon handwerk.

Onze klanten blijven ons verrassen met nieuwe creatieve ideeën en methodes om zelf prachtige artikelen te verkopen met niets anders dan hun verbeelding en een CNC machine.

De heer Schneider heeft bewezen dat een High-Z CNC freesmachine voor veel nuttige en unieke toepassingen kan worden gebruikt.