RaptorX-SL CNC freesmachines met stalen onderbouw

De RaptorX-SL heeft een in hoogte verstelbare tafel, en is uitgevoerd met een machineframe van stevige, thermogevormde profielen voor een optimale stabiliteit en torsievastheid. Naast de zeer hoge nauwkeurigheid van alle mechanische onderdelen, wordt de RaptorX ook geleverd met een uitstekende digitale aansturing. Een groot 3D-object bewerken doet de machine even accuraat als graveren op een vlakke plaat.

Hierdoor is de machine toe te passen voor een breed scala aan toepassingen. Dit scala is nog verder uit te breiden door bijvoorbeeld een plasmatoorts of waterstraalsnijder in te bouwen. CNC-STEP heeft de meeste accessoires voor bijzondere toepassingen op voorraad.

De ruimte tussen de brug van de RaptorX-SL en de tafelsteunen is verstelbaar van 50 tot 400 mm. Bovendien kunt u tussen de hoofdpoten van het machineframe ook werkstukken kwijt (maximaal 850 mm hoog). De standaard slag van de Z-as is een royale 300 mm, maar als zelfs dat niet genoeg is, is dat te verlengen naar 600 mm. Dit opent diverse mogelijkheden voor werkstukken die anders niet gemaakt zouden kunnen worden, of speciaal in laagjes gefreesd zouden moeten worden.

CNC-STEP levert ook speciale uitvoeringen van de RaptorX-SL freesmachine, bijvoorbeeld met een vergroot werkbereik (tot maar liefst 17.500 x 3000 x 600 mm!). Neem voor de opties contact op met ons of vul het formulier onderaan deze pagina in.

RaptorX-SL 2200/S20 CNC freesmachine

2200 x 2010 x 300mm


De Duitse RaptorX-SL CNC portaalfreesmachine: klaar voor de toekomst.

Ideaal voor frezen, graveren, diverse manieren van snijden, en nog veel meer. De machine is in hoogte verstelbaar, heeft een zeer stabiel machineframe en biedt hoge prestaties (onbelast tot 40 meter per minuut). De machine houdt in elke vergelijkende test stand!

Een professionele, degelijke en veelzijdig inzetbare portaalfreesmachine, inclusief gratis levenslange TOP support, voor een zachte prijs: dat is CNC-STEP.

€ 23.398,00

(exclusief btw, af fabriek)

Basismachine inclusief 4-kanaals controller, KinetiC-NC software en ConstruCam-3D software

RaptorX-SL CNC freesmachine: de voordelen

 • Machineframe
  We hechten bij CNC-STEP veel waarde aan ‘Gründlichkeit’, en daar hoort natuurlijk een stevige, torsievaste constructie bij. Daarom hebben we de dunne koud-getrokken profielen vermeden (die tijdens het aan elkaar lassen al kunnen vervormen). In plaats daarvan is de RaptorX gebouwd met zware stalen thermogevormde profielen tot 6,3 mm dik!
  Naast bescherming tegen trillingen en torsie-krachten, zorgt het frame ook voor de beste stabiliteit tijdens zware freesbewerkingen. Ter illustratie: met een brugbelasting van 100kg midden op de Y-as, veert de brug van de breedste machines slechts 0,02mm door. Dit betekent dat u ook zware bewerkunits en gereedschappen (tot 70kg) op een RaptorX kunt inspannen, zonder verlies van nauwkeurigheid!
 • Prestaties
  Om de maximale prestaties en nauwkeurigheid te bieden in ook harde materialen, is de machine uitgerust met krachtige, zeer nauwkeurig gekalibreerde motoren op de drie assen.
  De overbrenging geschiedt met een nieuw planeetwielmechanisme. Dit maakt transportsnelheden (X+Y) tot 40 meter per minuut mogelijk. En nog indrukwekkender, een voeding van maximaal 10 meter per minuut. Hiermee concurreert de freesmachine met veel duurdere Servo-CNC machines, en dat tegen een zeer nette prijs.
  Kortom: de RaptorX-SL is een betrouwbaar, stabiel platform met een onovertroffen prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Werkbereik
  De standaardmachines zijn beschikbaar in 6 verschillende tafelafmetingen van 1200 x 1510 x 300mm tot en met 3200 x 2010 x 300mm. Speciale uitvoeringen kunnen tot 17.500 x 3010 x 600mm gebouwd worden.
  In de hoogte is de vrije ruimte onder de brug instelbaar op 150mm, 300mm of 400mm, bij de standaardmachine. Op aanvraag breiden we dit voor u uit naar 600mm. De beste nauwkeurigheid haalt u uiteraard als het werkstuk en de frees zo min mogelijk kunnen wrikken of buigen, daarom raden we aan voor precisiewerk de brug zo laag te zetten als het werkstuk toelaat, en de tafel op de hoogste stand.

Klik hier voor voorbeelden van toepassingen.

Technische specificaties

RaptorX-SL2200/S20
Opspanbereik X x Y2500 x 2200 mm
Bereik X-as2200 mm
Bereik Y-as2010 mm
Bereik Z-as300 mm, optioneel tot 600 mm
Vrije Z-ruimteVariabel: 150/300/400 mm, afhankelijk van de plaatsing van de tafelsteunen.
Tussen de tafelsteunen door tot 850 mm (met beperkt bereik X-as)
Maximale transportsnelheid X+Y/Z40.000 mm/min
Maximale voeding met Mach32D tot 20.000 mm/min, 3D tot 10.000 mm/min
Stapgrootte X0,0213 mm
Stapgrootte Y+Z0,0113 mm
Maximum speling+/- 0,045 mm (45 µm)
Herhalings-precisie10 µm
Calibratie positionering-afwijkingenVia de software
Aandrijving assenStappenmotoren 9,4 Ampère, 930 Ncm koppel
Overbrenging assenSpelingsarm planeetwielmechanisme, 11.000 Ncm uitvoer-koppel
GeleidersGeharde Hiwin/Bosch Rexroth geleiders 20 mm, vier rollers op elke as
ReferentieschakelaarsContactloze eindswitches op elke as
Collisie-detectieVia de software
CNC-controller4-kanaals controller (4 x 10 Ampère). Microstep 1/10 stap, aansturing voor bewerkunit, relais, koeling. Het vierde kanaal is open voor bijvoorbeeld een 4e (draai)as of tangentieelsnijder.
Krachtbron CNC-controller380 Volt / 50 Hz
Verbinding met bewerkunit43 mm euroneck, adapters verkrijgbaar voor HF-spindels
Software KinetiC-NC
Software ConstruCAM-3D
ChassisMassief staal, poedergecoat, lichtgrijs
GewichtCirca 1040 kg inclusief controller
Machinelevenslange support op afstand

Downloads

RaptorX-SL gebruikshandleiding Engels