Plexiglas graveren

Video

Projectinformatie

WerkstukkenNaamborden, emblemen, geschenken, transparante onderdelen
MateriaalAcrylglas / polycarbonaat
Werkbereik720 x 420 x 110 mm
ToepassingenGraveren, frezen, 3D-graveren, VCarving, rond graveren.
MachineHigh-Z S720, Draaias / 4e as, graveerstiften, diverse frezen.
SoftwareConstruCAM 3D

Plexiglas platen graveren

Onze klanten stuurden ons deze voorbeelden van graveerwerk op plexiglas platen en cilinders met een High-Z CNC graveermachine. Hiernaast u bijvoorbeeld onderdelen voor een laboratorium van medische technologie.

Let op het smeltpunt

Vanwege het lage smeltpunt van ongeveer 80° C, raden wij aan te werken met nevelkoeling of minimaalsmering. Dat zorgt ervoor dat de frees netjes en glad het materiaal kan wegsnijden, zonder dat het smelt of verkleurt.

Polycarbonaat laat zich nog veel beter frezen. Het is veel steviger en heeft een veel hoger smeltpunt dan geëxtrudeerd en gegoten plexiglas.

Cilinder van acrylglas

Met de juiste accessoires (in dit geval onze draaias-module) kunt u ook mogelijk cilinders en ronde werkstukken graveren.

Functie rond-graveren

Met de functie Rondgraveren in KinetiC-NC kunt u uw objecten tekenen in bijvoorbeeld Corel Draw, het bestand exporteren als AI of PLT-bestand en het eenvoudigweg door de machine laten uitvoeren. Het werkt eigenlijk net als een platte gravering, alleen gaan alle Y-coördinaten naar de rotatie-as in plaats van de Y-as van de machine.

Logo’s, teksten en illustraties

Zo kunt u dus eenvoudig logo’s, opschriften en meer op cilindervormige werkstukken graveren. Daarnaast is zo’n transparante cilinder, van onderen verlicht, een absolute blikvanger voor de reclamebranche. En de kwaliteit is natuurlijk hoog: met het blote oog zijn geen onregelmatigheden in de graveringen zichtbaar.

Plexiglas graveren – 3D reliëfs

Natuurlijk kan ook acrylglas in 3D worden gegraveerd. Het vereist alleen een volledig 3D-geschikte CNC-graveermachine met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid om uitschieters binnen de gravure te minimaliseren.

Standaarden en borden met 3D-effect

De methode brengt een prachtig effect naar voren wanneer het correct wordt gebruikt – een bepaald 3D-gevoel van de reliëfgravure. Dit wordt goed zichtbaar bij het verlichten van de rand van het werkstuk. Het meest geschikt voor dit doel zijn heldere  en gekleurde LED’s zijn hier bijzonder effectief.

Elk beeld bruikbaar

Als bron voor de gravering kan elke JPG-afbeelding worden gebruikt. Het maakt niet uit of dit een portret van een familielid is of een foto van een dier of een logo. Met zo’n acrylglazen standaard met 3D-effect heeft u een perfect geschenk gemaakt.