Plastic tandwielen

Professionele toepassing voor miniatuur tandwieloverbrengingen

Deze tandwielen van kunststof zitten vaak in motoren en transmissies van modelauto’s, modelvliegtuigen of modelschepen. Hierbij is precisie heel belangrijk! Want als niet alles soepel loopt, zal de overbrenging niet efficiënt zijn. Of in het ergste geval helemaal niet werken.

Daarom streven ambitieuze modelbouwers altijd naar maximale precisie en nauwkeurigheid bij het maken van modelbouw-onderdelen. Met een CNC freesmachine produceert u alles precies op maat voor uw eigen project.

Maak zelf onderdelen voor uw model

De model-tandwielen worden niet alleen in elkaar grijpend gebruikt, maar soms ook gecombineerd met een tandheugel. Voor de productie van dit soort mechanische componenten, kan de populaire CNC-freesmachine uit de High-Z-serie uitstekend worden gebruikt.

Deze compacte portaalfreesmachine freest in één keer meerdere miniatuur-onderdelen met een aanzienlijke snelheid uit een kunststof plaat. Dit is ideaal voor kleine oplages modellen en onderdelen voor de verkoop.

Voorbeeld: camerarails

De heer Salzgeber uit Oostenrijk produceert kleine mechanische componenten met een High-Z 400 / T-model. In de hierboven getoonde fotogalerij zien we de productie van een tandheugel met bijbehorende tandwielen van kunststof. Deze overbrenging gebruikt Salzgeber voor de positionering van een camera op een statief (camerarails).

Projectinformatie

WerkstukTandwielen voor modelbouw
MateriaalPVC kunststof
Werkgebied400 x 300 x 110 mm
Toepassing2D frezen
MachineHigh-Z S400 met een bovenfrees voor kunststof
SoftwareConstruCAM 3D