Foto’s graveren op graniet en marmer

2D graveren van foto’s en illustraties op graniet, onyx, marmer, graniet en glas


Eenvoudig zelf foto’s graveren met onze CNC-machines

Een fotogravure maakt u heel eenvoudig met de module GranitoGrav voor onze CNC-machines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grafstenen en gedenkplaten, glas, roestvrij staal, messing of andere harde materialen. Laad eenvoudig uw kleuren- of zwartwitfoto in de graveersoftware, specificeer de gewenste grootte en de software berekent de freesbanen en graveerpatronen. De machine voltooit vervolgens de fotogravure snel en nauwkeurig. De fijnheid en kwaliteit die u bereikt met deze methode, is bijna onmogelijk met handmatig schuren.

Veelzijdige fotogravures

De fotograveermodule GranitoGrav is geschikt voor bijvoorbeeld:

 • Steenhouwers;
 • Graniet 2D-fotogravure;
 • Gegraveerd glas;
 • Grafstenen met unieke ontwerpen;
 • Productie van inscripties en belettering in de vermelde materialen;
 • Spiegelverwerking (om bijvoorbeeld motieven met een backlight te verlichten);
 • Cadeaus en giften;
 • Promotionele artikelen en relatiegeschenken.

Projectinformatie

WerkstukFotogravures
MateriaalGraniet, marmer, spiegels, glas, plexiglas / acrylglas, steen
Toepassing2D graveren
MachineHigh-Z S400/T, GranitoGrav
SoftwareConstruCAM 3D

CNC-gestuurd foto’s graveren


Met de GranitioGrav graveert u comfortabel en foutloos in harde materialen. En u hoeft zich niet te beperken tot foto’s; ook schilderijen, illustraties, decorpatronen of opschriften graveert u met deze module probleemloos.

Deze GranitoGrav-module is een professioneel graveersysteem dat een roterend diamantgereedschap gebruikt om fotogravures van wereldklasse te maken op graniet, marmer, steen, spiegelglas en vele metalen.

Dankzij de open frame-constructie graveert u ook hoge werkstukken

Dankzij de open constructie van de High-Z CNC-machines, kunnen deze ook graveren op hogere werkstukken. In dit geval plaatst u de machine zelf boven het werkstuk. Zolang de machine op alle vier de hoeken stabiel en bewegingsloos staat, en het werkstuk ook, is de machine net zo nauwkeurig als bij platte werkstukken.

Spiegels met backlight

In de galerij hiernaast ziet u onder andere voorbeelden van gegraveerde spiegels. Bij deze spiegels is de spiegelende coating aan de achterzijde deels weg gefreesd, zodat de spiegel op die delen functioneert als transparant glas. Door vervolgens een lichtbron achter de spiegel te monteren, lichten deze delen op. Dit is een unieke toepassing voor bijzondere interieurs!

Innovatie voor steenhouwers en natuursteen-toepassingen


De CNC-machine verwerkt uw gegevens nauwkeurig en met hoge snelheid en maakt indrukwekkende foto’s en afbeeldingen in graniet, marmer, glas en vele andere materialen met de fotograveer-module.

Deze methode is niet duur in het gebruik: de diamant frezen kosten ongeveer €5 per stuk, en kunnen 3 tot 5 grote (of ± 10 kleine) afbeeldingen graveren in graniet.
Een afbeelding met de afmeting 300 x 230 mm is in zo’n 40-50 minuten voltooid. Afbeeldingen van 15 x 10 cm hebben 12-15 minuten nodig om te produceren.

Hierdoor is fotogravure ideaal voor grafstenen, gedenkplaten, plaques en glasgravures in hoge kwaliteit.
Onze machines met de GranitoGrav module zijn al met succes ingezet voor graveren op de volgende materialen:

Foto’s graveren: zo werkt het


 1. Zorg ervoor dat het nulpunt van de CNC machine zich op exact de juiste plek bevindt.
 2. Laad eenvoudig uw kleur- of zwart-witfoto in de ConstruCAM-3D CAD-CAM-software in de speciaal voor de GranitoGrav ontwikkelde module. Specificeer de gewenste grootte van de uitvoer en laat de software de freesbanen berekenen.
 3. Dit bestand wordt geopend in de besturingssoftware en naar de CNC-machine gestuurd.
 4. Daarna werkt de machine de graveringspaden zelfstandig af. Zorg hierbij voor een goede afzuiging, om te voorkomen dat het steenstof door de werkplaats dwarrelt en verspreidt.

Geen grenzen aan uw creativiteit

 • Alle graveerfrezen met een schacht van 2,35 mm breed passen in de module.
 • De foto’s, lettertypen en afbeeldingen worden in het materiaal geschuurd met deze (hard ronddraaiende) graveerfrees.
 • De graveermodule houdt rekening met alle grijswaarden van de foto. Het diamantslijpgereedschap wordt zodanig door de elektronica en software aangestuurd dat op het te graveren materiaal in verschillende gradaties lichte en donkere gebieden ontstaan, waardoor de foto optisch wordt samengesteld.
 • Ook kunnen vectorafbeeldingen en lettertypen worden gegraveerd. En de grijsschaal wordt behandeld zoals in de fotogravure.
  Voor dit doel hebben we een lettertype-pakket ter beschikking met Latijnse en Cyrillische lettertypen (in totaal 230 lettertypen).

Meer video’s