Pakkingen en afdichtingen snijden met een CNC machine

Met een tangentiële snijmodule snijdt u nauwkeurige afdichtingen en pakkingen


Met een oscillerende tangentiële snij-unit EOT-3, bouwt u elk van onze CNC-machines om naar een snijplotter. U snijdt uiteraard zeer makkelijk folie met zo’n machine, maar ook hard rubber, kurk en andere afdichtingsmaterialen. En snijden is in dit geval de beste methode, omdat het materiaal te zacht is om te frezen.

Kan industrieel worden gebruikt, zelfs voor serieproductie in ploegendienst

Wie een professionele vlakbed snijplotter zoekt, denkt waarschijnlijk eerst aan de bekende fabrikanten zoals Zünd, Mimaki of Summa. Maar de kans is groot dat u wordt afgeschrikt door de zeer hoge prijs.

Gelukkig kunnen de meeste van deze werkzaamheden ook door een CNC portaalfrees worden gedaan! Als u de freesmotor vervangt door een snij-module, ontstaat een nauwkeurige maar zeer voordelige vlakbed snijtafel. De CNC snijplotter heeft ook als voordeel dat hij in veel verschillende diktes en hoogtes werkt.

De CNC-machines zijn ontworpen voor productie van unieke werkstukken, maar ook voor langdurige serieproductie in ploegendienst.

Stevige constructie en hoge snelheden

Bovendien heeft de CNC-freesmachine het voordeel dat deze extreem stabiel is ontworpen, om de grote zijwaartse krachten van freeswerk te kunnen doorstaan. Hierdoor is de machine perfect om de dikste materialen te snijden. We snijden bijvoorbeeld moeiteloos pakkingen uit 10 mm rubber met een hoge Shore-hardheid. Ook andere stevige afdichtingsmaterialen geen probleem voor onze machines, zoals u in de foto’s kunt zien.

De werksnelheid is ook geen bezwaar! Relatief taaie materialen zoals golfkarton en kurk, kunnen met snelheden tot 500 mm per seconde gesneden worden. Uiteraard kan de machine nog sneller dan dat, maar dat laat het materiaal zelf vaak niet toe.

Op deze manier maken sommige van onze klanten speciale onderdelen, zoals de pakkingen en afdichtingen in de foto’s.

Projectgegevens

WerkstukPakkingen, afdichters
MateriaalKurk en speciaal kunststof
ToepassingTangentieel snijden
MachineHigh-Z S400, Tangentiële snijmodule EOT-3
SoftwareConstruCAM 3D