3D scannen

Projectinformatie

Werkstuk3D-modellen van mensen
Toepassing3D scannen
MachineDavid SLS-2 3D Scanner
SoftwareDavid Pro Software

Gezichten 3D-scannen


3D-objecten digitaliseren met een optische scanner

Met de SLS-2 DAVID 3D Scanner scant u snel en makkelijk gezichten, lichamen, hoofden en lichaamsdelen van mensen in 3D. De gegevens kunt u vervolgens optimaliseren, retoucheren en opslaan voor verder gebruik.

Leg 3D-vormen en texturen vast

De 3D-scanner SLS-2 is een eenvoudige en goedkope manier om de texturen en contouren van het menselijk lichaam vast te leggen. Natuurlijk kunt u ook andere 3D-objecten scannen, zolang deze niet wit/glanzend zijn (hard reflecteren) of dof en zwart (al het licht absorberen). Het voordeel ten opzichte van veel andere 3D-scanners ligt in de snelheid. Deze scanner heeft slechts een paar seconden nodig voor een 3D-scan.

Omdat de SLS-2 3D-scanner een kleursysteem is, worden niet alleen de contouren vastgelegd. De kleuren-textures worden opgevangen en geplaatst op de 3D contouren. Zo ontstaat een perfecte virtuele 1:1 kopie van het origineel.

Verschillende schalen

Het scansysteem heeft een modulair ontwerp. Hierdoor kan het heel dichtbij het object geplaatst worden voor een detailscan (van bijvoorbeeld een munt). Of juist een stuk verder weg, voor het scannen van een stoel bijvoorbeeld.

Laserscanner of lichtscanner?


Aangezien het menselijk oog moet worden beschermd tegen laserstralen met geschikte beschermende middelen zoals een bril, zijn 3D-laserscanners niet geschikt voor de gezichtsscan.

Voor het scannen van gezichten, in het bijzonder voor chirurgische procedures (bijvoorbeeld cosmetische chirurgie), is het gewoonlijk noodzakelijk om in staat te zijn om de ogen open te houden gedurende de 3D-scan.

Cosmetische of corrigerende chirurgie

Het voordeel van een dergelijke nauwkeurige 3D-weergave met een strepen-lichtscanner, is dat de specialist het model gebruikt om aan zijn patiënt de latere effecten uit te leggen, bijvoorbeeld bij een neuscorrectie. Past het latere chirurgische resultaat nog altijd in de totale verhoudingen van het gezicht? Zo wordt de specialist bijna letterlijk een beeldhouwer, die het levensechte model van een patiënt van tevoren op het scherm kan modelleren en later de resultaten met de patiënt kan afstemmen.

3D-scan met de streeplicht-techniek


De afbeelding laat zien hoe de strip-lichtscanner een patroon van licht op het gezicht van de vrouw creëert. 3D-scannen met de DAVID-SLS-2 toont de geprojecteerde horizontale en verticale lijnen op het gezicht van het jonge model.

Nadat de te scannen persoon ontspannen op een stoel gaat zitten, wordt het hoofd razendsnel 3D gescand zonder enig gezondheidsrisico in verschillende fijne lijnen. Alle hoeken aan de voorzijde worden in aanmerking genomen en de resulterende gegevens worden later met de meegeleverde verwerkingssoftware samengevoegd tot een zeer nauwkeurig 3D-model van alle afzonderlijke 3D-scans.

Zo heeft u een snel, nauwkeurig en optimaal bruikbaar resultaat.