Auto tuning met een CNC freesmachine

Wereld van verschil

Het bedrijf P. is pas echt begonnen sinds de aanschaf van de CNC-machine High-Z 1000/T. In zeer korte tijd groeide het aanbod van drie specifieke voertuigen tot talloze automerken.

Het bedrijf begon al langer geleden met aankleding van auto-interieurs, vooral keurige trimranden om de klokken en instrumenten in het dashboard en custom badges aan de buitenkant. Op die manier ziet een auto er ineens veel meer luxe uit.

Maar dat deed de heer P. met de hand, en dat was tijdrovend. Bovendien was het bijna onmogelijk om twee exact dezelfde onderdelen te maken, waardoor er altijd kleine afwijkingen waren. Het zou dus nooit mogelijk zijn geweest om in grote volumes te produceren.

Na het overschakelen van handmatig werk naar machineproductie kunnen nu aanzienlijk meer opdrachten worden verwerkt. De CNC-machine wordt soms tot 10 uur per dag gebruikt voor frezen en snijden van motieven, vormen en randen. En de resulterende auto tuning onderdelen zijn nu preciezer en veel meer stijlvast.

Flexibel, efficiënt, maar nog steeds uniek

Tegenwoordig houdt het tuning-bedrijf zich uitsluitend bezig met de individuele verfijning van het interieur van auto’s volgens de eisen van de klant. Hier worden bijvoorbeeld sierpanelen, kilometertellers, decoratieve ringen, hendels, knoppen en kleppen gemaakt met de portaalfreesmachine. Tot 12 mm dikke aluminiumplaten worden op maat gefreesd, gepolijst tot een hoogglans en geïnstalleerd op de plaats waar de originele kunststof fittingen zaten.

Naast aluminium kan de klant ook kiezen voor roestvrij staal of koolstof. Immers, een echte tuning fan wil graag iets unieks en bijzonders in het interieur van zijn geliefde auto!

Video

Projectinformatie

WerkstukkenCosmetische tuning onderdelen voor auto’s
MateriaalAluminium en RVS
Werkbereik1000 x 600 x 110 mm
Toepassing2D frezen en 2D graveren
MachineHigh-Z S1000
SoftwareConstruCAM 3D