Machineplaatjes graveren

Opschriften graveren met een graveerpen en een CNC machine


Zet onze High-Z-machines eenvoudig in als een ‘preegmachine’ voor bijna alle harde materialen. Vooral de High-Z S-400 / T is een uitstekende keuze om – met een speciale graveerpen – opschriften te maken op metalen, kunststof en graniet. Hiervoor gebruikt u ook graveerfonts, die uit een enkele lijn bestaan en hierdoor heel snel en nauwkeurig graveren.

Dus selecteer eenvoudig een lettertype, zet uw letters op het werkstuk en laat de software en machine het werk doen. Hoe snel dit gaat, ziet u in de video!

Pregen, graveren, frezen

Met een High-Z freesmachine kunt u kiezen tussen verschillende soorten graveren. Als het om harde materialen gaat, kunt u een (trillende) graveerpen gebruiken zoals op deze pagina omschreven, kras-graveren met een diamant graveerstift, of graveren met een (ronddraaiende) graveerfrees. Sommige werkstukken mogen bijvoorbeeld niet bekrast worden, omdat het materiaal makkelijk breekt. Op dergelijke gevoelige gebruikt u een kleine radiusfrees.

Door de open frame-constructie van de High-Z machines, kunnen werkstukken van elke hoogte snel en eenvoudig worden gegraveerd. Ook graveert u op cilindrische werkstukken (in combinatie met een rotatie-as).

Metaal, graniet en kunststoffen voorzien van opschriften

Vanwege zijn flexibiliteit, kan de High-Z / T CNC-freesmachine worden gebruikt als een zeer nauwkeurige en snelle naamplaatmachine. Deze machine verwerkt moeiteloos alle handtekeningen, opschriften en embosseringen op harde materialen, zoals:

  • Messing
  • Staal
  • Roestvast staal
  • V2A en V4A
  • Graniet
  • Aluminium
  • Harde kunststoffen

Sneller, goedkoper en nauwkeuriger dan speciale naamplaatmachines

Veel extreem dure etiketteermachines en embossingmachines kunnen de precisie en snelheid van onze High-Z / T CNC-machine niet bijhouden. Daarom is deze machine perfect geschikt voor het maken van opschriften op graniet, plastic en metaal.

Nóg een voordeel voor u: de door ons geleverde software bevat een module waarin u naamplaatjes als een JPG kunt inlezen om de CAD-gegevens (zoals lettertypen) in te voegen en op het naambord te projecteren. Met de preview op de PC kunt u de resulterende gravering precies op het typeplaatje plaatsen, voordat de machine begint te werken. De besparing op deze manier bespaart tijd, zenuwen en materiaal. Ook kunt u met deze software serie-labels maken met opeenvolgende nummering of lettercombinaties.

Technische details graveerpen


TypeOscillerende graveerpen
Geschikt voorHarde materialen zoals messing, RVS, kunststoffen, steen en aluminium
Graveerdiepte0,02 – 0,2 mm, afhankelijk van het materiaal
Frequentie oscillatie20 KHz
Herhalingsnauwkeurigheid0,01 – 0,03 mm (in combinatie met een CNC-STEP freesmachine)

Projectinformatie

WerkstukMachineplaten, typeborden
MaterialenDiverse
ToepassingHet ‘pregen’ van opschriften
Used machine & accessories:High-Z S400, graveerpen
SoftwareConstruCAM 3D