Spaanplaat meubels 2D-frezen

CNC frezen van keuken en meubels / meubelstukken met de CNC portal freesmachine RaptorX-SL

Bij CNC-step zijn we geen professionele timmerlieden. Dat kunt u onder andere zien aan de verkeerde dimensies van de plankdragers en de te grote scharniergaten. Daarom geven beperken we ons tot het geven van suggesties voor toepassingen in elke video en elk artikel.

Maar we kunnen wel laten zien dat deze werden allemaal verwerkt met de CNC-freesmachine RaptorX-SL. Al het freeswerk werd gedaan met een spiraal-groeffrees met positieve en negatieve sneden, zodat beide zijden van de plaat perfect glad afgewerkt werden, zonder scheuren of splinters. Ideaal voor alle gecoate of gelamineerde materialen!

De freesdiameter was 8 mm, freesdiepte tot 20 mm, voeding tussen 30 en 60 mm per seconde bij het frezen van spaanplaat van 19 mm (maximaal 3,6 m/minuut)!

De RaptorX-SL CNC-freesmachine is ook geschikt voor 3D-verwerking op massief hout en grote graveringen. Door zijn solide en sterke stalen constructie en zijn hoogwaardige aandrijfmotoren, kan deze machine ook harde materialen zoals steen, marmer, leisteen en graniet verwerken.

Video

Project-informatie

WerkstukMeubels
MateriaalBeplakte plaat
Toepassing2D frezen
MachineRaptorX-SL CNC freesmachine, groeffrees met positieve + negatieve snijhoek
SoftwareConstruCAM 3D