CNC messenhouder voor Roland sleepmessen


Sleepmes-houder met Eurohals 43x7

Meshouder
Voor het CNC snijden van folie en andere dunne materialen. Opname voor Roland messen, met instelbare drukregelaar.

CNC messenhouder voor sleepmessen

Messenhouder met automatische drukregeling

De meshouder kan worden gebruikt in alle CNC-freesmachines met een Eurohals-houder 43 H7. De houder wordt geleverd inclusief een plottermes (sleepmes) dat geschikt is voor het snijden van dun vinyl / film / folie.

Snijdruk instelbaar via zelfborgende stelschroef

De constante snedediepte van het mes stelt u in met een geborgde duimschroef aan de bovenkant van de meshouder, die zichzelf niet kan verstellen tijdens het gebruik. Dit instellen kunt u het beste met de hand doen voordat u de houder in de CNC-machine steekt. Daarnaast raden we altijd aan eerst even te testen of de snijdruk en -hoogte goed bevalt, voordat u het definitieve snijwerk doet.

Druk instelbaar over de Z-diepte

De druk van het sleepmes wordt geregeld door een veer, die bij grotere snijdieptes langs de Z-as meer druk uitoefent. Hierbij worden horizontale afwijkingen voorkomen dankzij twee kogellagers, die deze Z-as absoluut stabiel houden. Bovendien is de meshouder zeer nauwkeurig bewerkt met de kleinst mogelijke CNC-toleranties; dit zorgt voor nauwkeurig, zuiver snijden bij elke snelheid en een frictieloze rotatie van het mes.

Voordelige Roland-messen

We gebruiken onze standaardmessen met een snijhoek van 45°, die compatibel zijn met de Roland-sleepmessen. De bladen zijn altijd HW (volhardmetaal) en hebben een extreem lange levensduur. Deze sleepmessen snijden folie tot een dikte van ca. 0,2 mm.

Speciaal gevormde glijkop

Het ontwerp van de glijkop van de meshouder zorgt ervoor dat zelfs fijne uitsteeksels of hoeken tijdens het snijden niet afbreken. Daarnaast is er een extra afdichtingsdop voor het mes die het ophopen van zelfklevende film vermijdt en zo voor een consistent zuivere snede zorgt.

U vindt hier voorbeelden van stickersnijden met de sleepmeshouder

Hoe plaats ik de CNC-meshouder in de machine?

De CNC-meshouder schuift u in de houder die normaal gesproken de freesmotor of HF-spindel inklemt. Deze houder heeft bij onze CNC machines standaard een opname van 43mm (Eurohals), deze meshouder past hier exact in. Het klemmen gebeurt met de inbusschroef op de freesmotorhouder.

Daarbij kunt u het beste ervoor zorgen dat de motorhouder en de meshouder aan de bovenzijde precies op dezelfde hoogte zitten (zie de eerste foto bovenaan deze pagina).

Hoe stel ik de snijdiepte exact in?

In de CNC-meshouder stelt u het mes op een hoogte in zodat het nauwelijks over de glijrand uitsteekt. Maak nu een kleine cirkel met de hand met de meshouder op het materiaal dat moet worden geplot of gesneden. Zorg ervoor dat de glijkraag vlak op de folie rust.

Als het gesneden deel van de folie niet kan worden verwijderd van de onderlaag, was de snede niet diep genoeg. In dit geval draait u de kartelschroef een beetje met de klok mee om de snijdiepte te vergroten. Als echter de onderlaag van de folie mee is gesneden, gaat het mes juist iets te diep. De ideale diepte heeft u bereikt als het dragermateriaal nauwelijks zichtbaar is bekrast.