Meetstatief: CNC houder voor meetklok

Meetklok-houder voor CNC freesmachines


Meetstatief voor CNC machines

Meetstatief met opname voor meetklok

Met klem, zonder magneet

CNC meetstatief

CNC houder voor meetklokken en pupytasters

De meetklokhouder van CNC-STEP kan worden gebruikt op elke CNC freesmachine met een eurohals opname 43H7. Het meetstatief past hierdoor in de meeste kleine CNC portaalfreesmachines en graveermachines.

Het meetstatief heeft geen magneet maar wordt met behulp van de meegeleverde inbusbout stevig in de freesmotorhouder geklemd. De kartelschroefverbinding in combinatie met de 8H7-boring op de meetstandaard zorgt voor een spelingsvrije montage van elke meetklok (of pupytaster) met 8 mm schacht. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld de gelijkmatigheid van het oppervlak van de t-sleuvenplaat opmeten of andere vlakmetingen doen.

Krommingen meten

Als u de meetklok horizontaal in het meetstatief monteert, kunt u het gebruiken om het nulpunt op onregelmatige / kromme werkstukken te bepalen. Dit is onmisbaar bij bijvoorbeeld het frezen van uitsparingen zoals slotkasten of drevelgaten.

Uitlijnen van aanslagen en werkstukken

Met behulp van de meetklokhouder kunt u hoekaanslagen of stoprails uitlijnen, waarop u werkstukken kunt uitlijnen voor seriebewerking, veilig en precies tot 0,01 mm. Op dezelfde manier kunnen de hierop bevestigde werkstukken natuurlijk direct worden uitgelijnd.

De 90° uitbreiding voor verticaal vlakmeten

Inbegrepen bij het meetstatief is een 90° verlengstuk. Dit kunt u gebruiken om horizontale oppervlakken te kunnen laten meten. Ook in deze handige uitbreiding past elke meetklok met een schacht Ø8mm. Zo krijgt u hier een compleet klein meetstation voor gebruik op uw CNC-freesmachine.

Praktische ondersteuning

Hoe klem ik de meetklokhouder in de machine vast?

Het meetstatief past eenvoudig in plaats van de freesmotor in de freesmotorhouder gezet en ingeklemd met de inbusbout M6. Vervolgens plaatst u de meetklok in het meetstatief en klemt u het vast met de kartelschroef.

TIP: vermijd ijlgang

Wij raden aan om de machine nooit met hoge snelheid te laten ‘joggen’ (de ijlgang te gebruiken) terwijl er een meetklok is geïnstalleerd. Dit omdat de meetklok een fijngevoelig instrument is; als het met hoge snelheid per ongeluk een ander object raakt, kan het breken of beschadigen, waardoor het niet meer nauwkeurig kan meten.

Als u de assen verplaatst, kies dan een tempo waarbij het nog steeds mogelijk is om een botsing van de meetklok met delen van de machine of het werkstuk te voorkomen!