Mechatron HF-spindels

HFSAC-6508 HF spindel

Eenvoudig monteren, aansluiten en frezen.

Elke Mechatron HF-spindel wordt compleet geleverd met frequentieomvormer, verbindingskabel en stekker. Daardoor is de spindel vrijwel direct klaar voor gebruik.

Het CNC-STEP-assortiment omvat verschillende HF-spindels van Mechatron: standaarduitvoeringen en industriële uitvoeringen voor de hoogste eisen. Dus we hebben altijd het juiste model voor uw doeleinden.

Standaard HF-spindels

HFSAC-serie: luchtgekoelde HF-spillen voor zachte materialen

Luchtgekoelde HF-spindels uit de HFSAC-serie worden gebruikt voor het frezen van kunststof, hout en aluminium. Het ingebouwde ventilatiesysteem kunt u complementeren met externe koeling door de de stofafzuiging en/of minimaalsmering.

De lage kosten en eenvoudige installatie maken de onderhoudsarme HFSAC-serie spindels een populair systeem voor gebruik op portaalfreesmachines. Dit is een eenvoudige manier om plastic en non-ferrometalen te kunnen bewerken.

Functies en voordelen:

  • ingebouwde ventilator
  • Snelheid tot 24.000 o.p.m.
  • eenvoudige installatie
  • voor lichte materialen

HFS-serie: vloeistofgekoelde spindels voor gemakkelijk verspanen

Vloeistofgekoelde mechatronische spindels van het type HFS zijn ideaal voor het frezen van kunststoffen, hout en non-ferrometalen of voor het graveren in zachtere staalsoorten.

Dankzij de toerentalonafhankelijke vloeistofkoeling kan dit spiltype tijdelijk worden overbelast in alle snelheidsbereiken in vergelijking met de luchtgekoelde HF-spillen. Daarnaast zijn ze ook veel stiller, omdat de snelheidsafhankelijke ventilatorruis wordt geëlimineerd.

Functies en voordelen:

  • Vloeistofgekoeld
  • rustig loopgeluid
  • Snelheidsbereik max. 24.000 tpm
  • kort overladen
  • voor gemakkelijk snijden

Industriële HF-spindels

HF spindels voor speciale en zwaardere toepassingen

Naast de hierboven genoemde standaard freesspindels, levert Mechatron ook HF freesmotoren voor speciale toepassingen of langdurig zwaar werk.

De HF-spillen van de ATC-, DTC- en HFP-serie zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen aan industriële productieprocessen. Ze zijn bijzonder krachtig en, afhankelijk van het type, uitgerust met een handmatig of automatisch gereedschapwisselsysteem. Dat maakt ze geschikt voor professioneel productiewerk.

SerieToepassingMax. toerentalMax. vermogen
HFPHigh speed HF-spindel70.000 o.p.m.4,0 kW
ATCMet automatische gereedschap-wisselaar42.000 o.p.m.7,45 kW
DTCPneumatische direct-wisselaar50.000 o.p.m.0,8 kW