Houten lichtbogen

Projectinformatie

WerkstukLichtbogen (kerstdecoratie)
MateriaalPopulierentriplex
Werkbereik1000mm x 600mm
Toepassing2D frezen
MachineHigh-Z S1000, houtfrees 1mm & 2mm
SoftwareConstruCAM 3D

Lichtbogen van hout eenvoudig zelf frezen

Maak zelf componenten met de computergestuurde freesmachine

Sommige van onze klanten produceren elk jaar rond de kersttijd deze prachtige houten lichtbogen – ook wel bekend onder de Duitse term Schwibbögen. Ook maken ze andere kerstdecoratie, tot complete kerststallen toe!

De productie van de componenten is heel eenvoudig met een computergestuurde portaalfreesmachine van CNC-STEP. Upload eenvoudig uw digitale ontwerp in de ConstruCAM 3D freessoftware, bevestig de houten plaat op het werkoppervlak en start het freesproces. Het precisiefrezen van het werkstuk doet de CNC-machine vervolgens zelf.

Unieke lichtbogen uit het Ertsgebergte

Er zijn geen grenzen aan de creatieve vrijheid van onze klanten. Zij produceren hun houten lichtbogen in verschillende vormen en maten en voorzien ze van verlichting.

De assemblage, montage, schilderen en bedrading zijn vaak nog steeds handwerk. Maar diverse van onze klanten vinden dit duidelijk de moeite waard!

Sommige klanten van onze CNC-machines komen zelfs uit het prachtige Duitse Ertsgebergte, bij de grens met Tsjechië.

Spitsboog en punttop

Naast de traditionele boogvorm zijn er ook nieuwe soorten zoals de punttop of de spitsboog. De spitsboog is een van de bekendste soorten, die door een groot aantal fabrikanten van Schwibbögen in het Ertsgebergte in toenemende mate wordt gefreesd met een CNC freesmachine en vervolgens zelf met de hand wordt gemonteerd.

Houtkunst-winkels

Ook verkopen onze klanten hun prachtige, liefdevol ontworpen en artistiek ingerichte lichtbogen losse stukjes vaak via hun eigen commerciële houtkunstwebsite. Er zijn ook Ebay-winkels met deze en andere CNC geproduceerde houtkunst.

Speciale lichtboog voor een feest in Berlijn