3D graveren in leisteen (VCarving)

Creëer inscripties en ornament-reliëfs in leisteen

In het voorbeeld bewerken we een massieve leisteen-plaat met een RaptorX-SL CNC freesmachine. Dankzij de hoge kracht en stabiliteit van deze machine, gebeurt dat zonder rafelen of splinteren van de randen.

De hier gebruikte freesmethode heet VCarving. Zoals dat al suggereert, gaat het om het maken van groeven met een HWM V-groeffrees. Deze gaat dieper (tot ongeveer 5mm) het materiaal in voor bredere groeven, en minder diep voor dunne lijnen en scherpe details.

Dit proces wordt vooraf berekend in de software ConstruCAM-3D en vervolgens uitgevoerd door de machine. De voedingssnelheid was 7 mm per seconde (0,42 m / minuut). Totaal had de machine minder dan 6 minuten nodig voor het volledige ‘bord’.

Andere toepassingen

De RaptorX-SL freesmachine is uiteraard ook geschikt voor 3D-verwerking in hout. Ook als er graveerwerk in grotere afmetingen vereist is, is de RaptorX-SL-freesmachine de juiste partner voor uw werk. De stevige constructie van dikke stalen buizen en de grote aandrijfmotoren maken de machine zelfs geschikt voor het verwerken van RVS, marmer en graniet.

Voor meer voorbeelden van werkzaamheden die klanten uitvoeren met onze CNC machines, bekijk de pagina Toepassingen.

Projectinformatie

Workpiece:Plaque
Material:Slate
Axis travel:3200x2010x300
Application type:VCarving
Used machines and accessoires:RaptorX-SL3200/S20, 90° V-Bit
Used software:ConstruCAM 3D & WinPC-NC