Lasergraveer-module voor fotogravures en opschriften op alle materialen

Lasermodule voor graveren op de CNC machine

Lasergraveermodule

Lasergravures met lasergraveer-unit 5.5 Watt

Maak van uw CNC machine een volwaardige lasergraveer­machine met deze compacte, veelzijdige en gemakkelijk te installeren lasermodule. Deze laser is geschikt voor het graveren van metaal, hout, glas, kunststof en nog veel meer. Produceer kleine oplages of unieke werkstukken, graveer zowel lijntekeningen als foto’s.

Lasergraveer-module

Met deze lasergraveer-module voor lasergraveren verandert u uw CNC freesmachine in een mum van tijd in een volwaardige lasergraveermachine. Voorwaarde is alleen dat uw CNC-besturing PWM (pulsbreedtemodulatie) kan uitvoeren. In combinatie met onze software ConstruCAM-3D doet u in de toekomst al het lasergravure werk zelf.

Lasergraveren op metalen, hout en kunststoffen

Met de laser kunt u aluminium, messing, hout, laserply en zelfs leisteen en leer graveren. Voeg naar wens lettertypen, logo’s, decoraties en foto’s toe aan uw werkstukken. Bij metaalgravures moet het oppervlak van het materiaal eerst worden behandeld met een speciale spray die u ook bij ons kunt kopen.

Snijd papier, handgeschept papier, karton, plexiglas en hout

U kunt een grote verscheidenheid aan materialen snijden met deze 5,5 Watt lasermodule. Denk bijvoorbeeld aan gekleurd papier, handgeschept papier, licht karton, golfkarton, plexiglas en dun hout. Wel dient u er rekening mee te houden dat het snijproces bij hout en plexiglas (zwart) of bijvoorbeeld schuimrubber iets langzamer verloopt dan bij dunnere materialen. Voor hout en kunststoffen adviseren wij daarom een maximale dikte van 3 mm.

Graveer kleine series en personaliseer geschenken

De laser is ideaal voor het graveren van kleine series of voor het personaliseren van losse onderdelen met lettertypes, logo’s, patronen en foto’s. Geschenken krijgen een heel persoonlijk tintje met de lasergraveermachine.

De lasermodule is niet geschikt voor zeer grote oplages. Wel is de module een nuttige aanvulling op onze of andere CNC portaalfreesmachines voor gebruikers die kleine oplages of unieke werkstukken willen maken, zowel in de hobbysector als voor commerciële doeleinden.

Lasermodule is te gebruiken bij elke CNC freesmachine uit ons machinepark

De lasermodule kan worden gebruikt met al onze High-Z-machines in samenwerking met KinetiC-NC. Bij de levering is ook de noodzakelijke uitbreiding voor de ConstruCAM-3D-tekensoftware inbegrepen. Vanwege de vereiste hogere snelheden raden we aan om de CNC-freesmachine van de High-Z T-serie met kogelomloopspindels te gebruiken.

KinetiC-NC – WINPC-NC – Mach3 – USB-CNC – CNCgraf en andere software

De meeste CNC-STEP machines worden aangestuurd via KinetiC-NC. Maar de lasergraveer-module kan ook worden gebruikt met andere freessoftware. Het is alleen nodig dat de freesoftware de uitvoer van PWM-signalen (pulsbreedtemodulatie) ondersteunt. ConstruCAM-3D biedt vervolgens het juiste uitvoerformaat van de G-code om de kracht van de laser te regelen.

5,5 Watt laser graveermachine

Deze lasergraveer-module heeft een vermogen van 5,5 watt en is daarmee krachtig genoeg voor het hierboven genoemde werk. De laserdiode kan worden belast met maximaal 7 watt. Om redenen van duurzaamheid op lange termijn besturen we onze lasergraveermachine echter met slechts 5,5 watt. De module heeft ook een ventilator voor effectievere koeling.

VEILIGHEID in hoofdletters

U bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid en vaardigheid tijdens het aansluiten en gebruik van de laser-unit. Het is mogelijk online een training tot laserveiligheidsfunctionaris (laser safety officer) te volgen.

Download de RiVM-brochure Blootstelling aan laserstraling (pdf). (bron)

Daarop vooruitlopend een aantal eenvoudige basismaatregelen:
 • Laat niemand in de buurt van een aangesloten laser-module komen zonder laser-veiligheidsbril op.
 • Haal de aangesloten lasermodule nooit van de CNC-machine af zonder eerst de spanning van het hele systeem te halen: u loopt het risico iemand in de ogen te schijnen, met permanent letsel als gevolg.
 • Ook de reflectie van de laserstraal is schadelijk, houd hier rekening mee.

Leveromvang

 • Lasergraveren unit / module 5,5 Watt met actieve koeling
 • Engelstalige handleiding
 • Procesbeschrijving
 • Inbouwverklaring
 • Aansluitkabel-set inclusief voedingseenheid
 • Contactschakelaar deur / kap (1 st.)
 • Koffer met schuimstof inzetstukken

Technische specificaties

Lasergraveermodule

 • Vermogen: 5,5 Watt
 • Geschikt voor lasergraveren en het snijden van diverse dunne materialen
 • Breedte van de laserstraal: 0,05 mm
 • Koeling: luchtgekoeld, actief (met een ventilator)
 • Werk-levensduur: meer dan 10.000 uur
 • Maten (zonder houder): 111 x 62 x 40 mm
 • Elektronische aansluiting voor onze Zero4 besturing-module
 • Met koppeling (houder) voor Eurohals-opname 43 mm.
Downloads
Handleiding Handleiding Engels