IJskunst voor evenementen – Tremml Ice Team

Video

Projectkenmerken

WerkstukBalies, stands, beursmateriaal
MateriaalIJs
Type toepassing2D frezen
MachineHigh-Z S1000 met een Z=2 frees
SoftwareConstruCAM 3D

IJs frezen met de CNC machine


De grote passie van Thomas Tremml, de eigenaar van het bedrijf  Tremml Ice-Team in Ismaning (bij München), is nog steeds de bevroren toestand van water: ijs frezen!
Mr. Tremml is opgeleid als chef-kok, maar nam ruim 20 jaar geleden de stap naar zelfstandig ondernemerschap met zijn buitengewone idee. Sindsdien produceert hij kunst en stands van ijs voor beurzen en andere evenementen.

Onder zijn eerste klanten bevond zich de in Duitsland bekende firma Käfer Feinkost. Tremml vervaardigde voor een evenement ijskunst en andere decoratieve elementen van ijs. Dit beviel zo goed, dat Käfer een vaste klant werd bij het bedrijf.

Eiskalte Präsentation bei 35 Grad

Grote aantallen logo’s gefreesd


Sinds een aantal jaren heeft Tremml Ice Team een S-1000 CNC frees- en graveermachine, die al honderden graveringen in harde blokken ijs heeft gemaakt. Met geraspt ijs (bijna sneeuw) kunnen de groeven weer opgevuld worden: zo ontstaan de opvallende witte letters en behoudt het freeswerk z’n stevigheid.

Dat het werken met elektrische apparatuur in een koude vochtige omgeving z’n eigen uitdagingen heeft, spreekt voor zich. Desondanks blijft de High-Z, gewoon keurig freeswerk afleveren.

Lees hier een van de vele persberichten rond het werk van Tremml (Duits)

Audi, wodka-producenten en meer
Eiskunst - Eis Aufsteller für Messen und Events

De foto’s in de galerij tonen voorbeelden van het indrukwekkende werk dat is gerealiseerd door middel van frezen. Deze omvatten bijvoorbeeld balies volledig gemaakt van ijs, vergezeld van passende belettering of logo’s van sponsors en ondernemers. Deze gefreesde sculpturen worden uiteraard ook gebruikt in tv-commercials of advertentiecampagnes in tijdschriften.

Tijdelijke kunst gaat de wereld over

Ondertussen heeft het bedrijf van Tremml meer dan 1400 klanten wereldwijd. Onder hen zijn tal van reclamebureaus en cateringbedrijven. Bijna alle klanten hebben dezelfde motivatie: iedereen wil zich onderscheiden van de massa, iets buitengewoons laten zien voor een breed publiek.
Het feit dat de kunst gegarandeerd weer zal verdwijnen na enkele dagen of zelfs uren – omdat ijs nou eenmaal smelt of vervliegt – zorgt in dit geval voor een extra bijzondere ervaring voor de bezoekers.

Het ambacht wordt doorgegeven aan de volgende generatie

De zoon van Tremml is ook een fervent ijskunstenaar. Hij kan goed overweg met de CNC freesmachine en werkt met veel ambitie en toewijding. Zijn doel: uiteindelijk het bedrijf overnemen van zijn vader.

Een interessant verhaal. We wensen het Ice Team nog veel succes!