Professionele graveerstiften


10-delige professionele graveerstiften set

Graveerstiften

Graveerfrezen voor diverse materialen. Geschikt voor CNC-graveermachines.

Productkenmerken

V-groeffrezen voor steen

Steenfrezen voor het bewerken van bijvoorbeeld leisteen, zandsteen, graniet of marmer. In twee verschillende schachtdiameters en van hoekmaten van 60° graden tot maximaal 130°. Met deze speciale V-groef-graveerstiften voor steenbewerking kunt u nauwkeurige belettering, reliëfs of gravures maken.

Steenbewerking met CNC-freesmachine

Om steen nauwkeurig en zuiver te graveren of te bewerken, heb je drie dingen nodig: een stabiele en torsiebestendige CNC-machine, een krachtige HF-spindel en geschikt freesgereedschap. Vooral bij diep frezen in marmer of graniet werken hoge krachten op het gereedschap en de machine, zodat een robuust machineontwerp hier enorme voordelen biedt. Met deze voorwaarden is de verwerking van steen ideaal en levert dit een uitstekend resultaat op.

Geschikte steenfrezen voor V-carving

Steenfrezen of zogenaamde V-frezen voor steenbewerking zijn een uitstekende aanvulling op de HF-spindel. Deze steenfrezen van volhardmetaal worden gekenmerkt door scherpe snijkanten en een uitzonderlijk lange levensduur, waardoor nauwkeurig graveren op een stijver materiaal zoals steen mogelijk is.

Extra standtijd door optionele koeling

Optionele koeling (minimaalsmering) verlengt de levensduur van het freesgereedschap bij correct gebruik. Afhankelijk van de steensoort die u op de CNC-router wilt bewerken, kan dit de oppervlaktekwaliteit van het werkstuk positief beïnvloeden. Spuitkoeling met zuiver water zonder toevoegingen is aan te raden, om bijvoorbeeld een kleurverandering van het materiaal te voorkomen.

V-groeffrees voor steen met verschillende hoeken

Als selectie bieden wij steenfrezen (10 mm Ø schacht) met maximale snijdiameters van 10 mm of 15 mm en verschillende snijhoeken, die een taps toelopende punt hebben. De snijkanthoek bepaalt de freesbreedte, d.w.z. hoe groter de hoek, des te vlakker de bewerkte V-groef. Maar ook: hoe groter de hoek, hoe stabieler het gereedschap.

HWM Graveerstiften

Deze hoogwaardige graveerstiften-set heeft in vergelijking met de goedkope uitvoeringen uit China een preciezer freesbeeld, betere spaanafvoer en scherper gepolijste snijkanten. Het resultaat is dat onze graveerpennen veel nauwkeurigere graveerresultaten behalen.

Fijne bewerking alleen mogelijk met hoogwaardige graveerfrezen

Een graveergereedschap met een graveerbreedte van 0,1-0,5 mm maakt slijpsel met spanen van 0,03-0,15 mm lang. Het slijpsel bevindt zich direct achter de frees en mag er niet voor zorgen dat er wrijving ontstaat met het nog te bewerken materiaal. Dat zou namelijk tot slechte graveerresultaten leiden, omdat de snijkant daardoor onregelmatig wordt gebruikt en het gereedschap veel sneller slijt.

Hoe kleiner de graveerdiameter, hoe kritieker

Producten uit het Verre Oosten hebben vaak vaak gebreken, vooral bij het fijn bewerken van werkstukken. De meeste dunne graveerstiften in de prijsklasse van 2 tot 5 euro kunnen geen gravures van hoge kwaliteit creëren. Dit komt doordat de freesmotoren een rondloopnauwkeurigheid van rond de 0,02-0,05 mm hebben: een dunne graveerfrees van minderwaardig staal zal onder deze druk sneller breken. Bij bredere gravures (> 1.2 mm) is het probleem minder groot, omdat kleine oneffenheden makkelijker opgevangen kunnen worden.

Verschillende typen graveerstiften beschikbaar voor:

  • aluminium
  • messing
  • staal
  • plastic
  • acrylglas
  • hout
  • hardhout
  • etc.

Staal en roestvast staal graveren

Om RVS, gereedschapsstaal en dergelijke langdurig goed te kunnen graveren, moet het gereedschap een hoogwaardige coating hebben. Daardoor is het prijsniveau hoger dan de goedkoopste graveerstiften, maar u zult positief verrast zijn, want de resultaten zijn ook vele malen beter. Op de lange termijn zult u geld en zenuwen besparen, vooral in het productiegebied.