Professionele set HWM graveerstiften


10-delige professionele graveerstiften set

Graveerstiften

Graveerpennen met een punt van 0,1 – 1,5 mm voor nauwkeurig graveren in staal, messing, aluminium, glas, kunststof. Geschikt voor CNC-graveermachines.

Productkenmerken

HWM Graveerstiften

Deze hoogwaardige graveerstiften-set heeft in vergelijking met de goedkope uitvoeringen uit China een preciezer freesbeeld, betere spaanafvoer en scherper gepolijste snijkanten. Het resultaat is dat onze graveerpennen veel nauwkeurigere graveerresultaten behalen.

Fijne bewerking alleen mogelijk met hoogwaardige graveerpennen

Een graveergereedschap met een graveerbreedte van 0,1-0,5 mm maakt slijpsel met spanen van 0,03-0,15 mm lang. Het slijpsel bevindt zich direct achter de frees en mag er niet voor zorgen dat er wrijving ontstaat met het nog te bewerken materiaal. Dat zou namelijk tot slechte graveerresultaten leiden, omdat de snijkant onregelmatig wordt gebruikt en het gereedschap veel sneller slijt.

Hoe kleiner de graveerdiameter, hoe kritieker

Producten uit het Verre Oosten hebben vaak vaak gebreken, vooral bij het fijn bewerken van werkstukken. De meeste dunne graveerstiften in de prijsklasse van 2 tot 5 euro kunnen geen gravures van hoge kwaliteit creëren. Dit komt doordat de freesmotoren een rondloopnauwkeurigheid van rond de 0,02-0,05 mm hebben: een dunne graveerfrees van minderwaardig staal zal onder deze druk sneller breken. Bij bredere gravures (> 1.2 mm) is het probleem minder groot, omdat kleine oneffenheden makkelijker opgevangen kunnen worden.

Verschillende typen graveerstiften beschikbaar voor:

  • aluminium
  • messing
  • staal
  • plastic
  • acrylglas
  • hout
  • hardhout
  • etc.

Staal en roestvast staal graveren

Om RVS, gereedschapsstaal en dergelijke langdurig goed te kunnen graveren, moet het gereedschap een hoogwaardige coating hebben. Daardoor is het prijsniveau hoger dan de goedkoopste graveerstiften, maar u zult positief verrast zijn, want de resultaten zijn ook vele malen beter. Op de lange termijn zult u geld en zenuwen besparen, vooral in het productiegebied.