Gratis freessjablonen en graveersjablonen

Gratis downloads voor uw CNC machine: freessjablonen, freesbestenden, graveertemplates / DXF-sjablonen, voorbeelden en monsters

Op deze pagina bieden we gratis freessjablonen voor gebruikers en klanten. De bestanden kunnen worden gebruikt voor het 2D of 3D frezen op een CNC machine.

De .plt-bestanden (grafische vector-plotter bestanden) kunnen worden geopend met het gratis programma XnView. Of met andere programma’s waarmee HPGL-gegevens (Hewlett Packard Graphic Language) kunnen worden weergegeven, zoals CorelDraw versie 7 of hoger. Alleen dan wordt het gedownloade bestand in de juiste software ook als een vectorafbeelding getoond!

Om de DXF-sjablonen te downloaden, klikt u met de rechter muisknop op de link, en kiest u Doel opslaan als… of klikt u eenvoudigweg op de downloadkoppeling.

Graag ook uw inbreng

Tandwielen van kunststof CNC-frezen

Onze site ‘leeft’ dankzij de bijdragen van onze klanten! Daarom zoeken we altijd meer voorbeelden van DXF-freestemplates. Een foto van het resultaat zou leuk zijn, maar is niet noodzakelijk.

Alles wat we nodig hebben is de naam van uw programma, uw e-mailadres en uw naam voor vermelding van auteursrechten. Stuur ons simpelweg een e-mail!

Downloads aangeboden ‘as is’

De te downloaden bestanden hieronder zijn vrij te gebruiken voor al uw werk. Met uitzondering van de ‘Top-freessjablonen’, die alleen voor niet-commerciële doeleinden gebruikt mogen worden. Deze gratis service bieden we om u vooruit te helpen en de transitie naar CNC freeswerk te vergemakkelijken.

Het is natuurlijk wel uw eigen verantwoordelijkheid om te controleren of uw machine de instructies veilig en op de juiste manier kan uitvoeren. CNC-STEP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor mislukte werkstukken of andere schade die ontstaat uit het gebruik van deze downloads.