Gratis 3D software – CAD freeware en hulpprogramma’s – tools

Onderstaande lijst met gratis te downloaden 3D software zorgt ervoor dat u snel en voordelig aan de slag kunt met het creëren en construeren van 3D modellen voor uw CNC toepassingen.

Deze software is geschikt voor onder andere modelbouwers, architectuur, technisch tekenen, bouw / constructie, ingenieurs en hobbyisten. Want voor iedereen bestaat de juiste 3D CAD software. En tegenwoordig is er veel gratis te downloaden!

Freeware CAD modellen frezen

Met de CAD freeware die hier wordt vermeld, ontwerpt u 3D-objecten op de PC. Maar deze gratis CAD-programma’s produceren geen freespaden die nodig zijn voor bewerkingen met een CNC freesmachine. Hiervoor moet het gemaakte CAD freeware-bestand worden geüpload naar een CAD / CAM-programma, dat het grafische ontwerp omzet in freespaden en die paden doorgeeft aan de besturing van de CNC-freesmachine.

Een CAD / CAM-software die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om CAD freeware-bestanden te frezen, is Construcam-3D. Deze software is gratis bij elke aankoop van een CNC-STEP machine (uitzondering: niet inbegrepen bij High-Z S-400).

Ook zijn er diverse demo’s en proefversies van onze professionele CNC-software te downloaden. Zo kunt u ook ConstruCAM 3D en andere demoversies gratis testen!