Glas voorzien van gravering

Video

Projectinformatie

WerkstukkenDiverse
MateriaalGlas
ToepassingGraveren, foto-graveren, graveren op ronde oppervlakken
MachineHigh-Z S1000, Diamant graveerstift, GranitoGrav<.a>
SoftwareConstruCAM 3D

Zelf een glas-graveerinstallatie maken

Het aanbrengen van glasgraveringen is heel eenvoudig met onze CNC-machines. Hieronder ziet u voorbeelden van kras-, graveer- & slijptechnieken, die ook kunnen worden gebruikt om foto’s te graveren.

De afbeeldingen hiernaast zijn door een klant aan ons verstrekt. Onze klant graveert hier glas met een diamant kogelkopfrees. Daarbij heeft hij de freesmotor zelf schuin gemonteerd, zodat de frees op de oppervlakte blijft en niet hard in het materiaal drukt.

Deze methode is nog eenvoudiger met onze nieuwe GranitoGrav-graveermodule.

Foto’s graveren

Naast het graveren van lijnen en teksten, is het ook mogelijk om foto’s te graveren. Dit doet u met onze fotogravure-module GranitoGrav. Met deze module graveert u zelfs de meest veeleisende foto’s en illustraties zonder fouten op harde oppervlakken.

De GranitoGrav is een professionele graveermodule die een roterend diamantgereedschap gebruikt voor het produceren van eersteklas foto-graveringen op harde materialen, zoals steen, graniet, marmer, glas en spiegelglas.

Ronde glazen objecten zoals wijnflessen of bierglazen

Uiteraard kunt u al deze technieken ook toepassen op ronde voorwerpen zoals wijnflessen, drinkglazen, champagneglazen of wijnglazen. Hiervoor gebruikt u onze rotatie-as, die zeer nauwkeurig is en uw graveerobjecten precies onder de juiste hoek draait.

In de galerij hiernaast ziet u voorbeelden van cilindervormige, maar ook taps toelopende glazen werkstukken waar een lijntekening of foto op wordt gegraveerd.

Glazen artikelen veredelen met een gravering

De firma Glas Thole is veel flexibeler sinds de aanschaf van de CNC-graveermachine. En het assortiment is nog verder toegenomen. In korte tijd groeide het aanbod uit tot een verscheidenheid aan prachtige glas- en metaalbewerkingen.

Groot glanseffect door krastechniek

Al het werk werd gedaan met onze High-Z S-720 CNC-graveermachine. Ook werd in plaats van een roterende diamant frees, hier onze vaste diamanthouder met drukregeling gebruikt.

Door metaal in verschillende richtingen met een diamantstift te bekrassen, creëert u een fantastisch glanseffect, dat niet haalbaar is met lasergraveren. Dankzij de nieuwe CNC-machine kan Thole nu snel reageren op individuele klantwensen en deze implementeren.