Plexiglas frezen

Deze pagina vertelt u alles over Mr. Becker’s CNC freesmachine High-Z S1000!

De heer S. Becker verwerkt voornamelijk plexiglas en produceert oplages van professionele displays met led-verlichting voor in winkeletalages en warenhuizen.

Video

Project-informatie

WerkstukVerschillende
MateriaalAcrylglas / plexiglas
AssenverplaatsingX=1000 mm; Y=600 mm; Z= 110 mm
Toepassing:2D / 3D frezen
MachineHigh-Z S1000, groeffrees voor kunststof
SoftwareConstruCAM 3D

Plexiglas onderdelen op maat

De foto’s hiernaast zijn bijzonder omdat ze de gereedschappen van onze eerste klant laten zien. In februari 2005 kocht de heer B. de allereerste High-Z CNC-machine.

De heer B., gevestigd in de regio Keulen, produceert allerlei werkstukken en onderdelen met zijn High-Z S-1000, voor zijn eigen doeleinden en die van zijn klanten.

Van bestekbakken tot opbergsystemen, van kasten tot een zelf bedachte stafafvoer-inrichting met geïntegreerde led-verlichting voor de High-Z, hij produceert alles zelf.

Veel van zijn onderdelen zijn gemaakt van maar liefst 10 mm dik plexiglas. Voor dit doel heeft hij zijn machine (S1000) aangepast met een eigen afzuigsysteem, dat eenvoudig in hoogte is te verstellen door middel van een tandheugelaandrijving met handwiel. LED-verlichting is ingebouwd. Bovendien is de zuigmond makkelijk te verwijderen, wanneer het afzuigsysteem niet nodig is.

Het allermooiste effect van de zuigmond is, dat er geen aparte koeling nodig is bij het frezen, omdat de luchtstroom daar al voor zorgt.

Kunststof frezen

Meer informatie over kunststof frezen, inclusief tips & tricks over koeling en hulp bij de gereedschap-keuze, leest u op de pagina Kunststof frezen.