Vierklauwopname 80 mm, draaibank, interne en externe klemming


Vierklauwplaat voor draaibank

 

Vierklauwplaat 80mm voor gebruik op de RounDINO 120 CNC-draaibank.

Kleine, handige vierklauwplaat met een buitendiameter van 80 mm

Deze vierklauwplaat met een buitendiameter van 80 mm bevat een adapter / boorkopflens voor bevestiging aan de rotatieas RounDino 120. Met deze rotatie-as als 4-as, worden onze CNC-machines een CNC gestuurde draaibank. Zo kunnen met geschikte frezen werkstukken 360 graden worden bewerkt.

Eenvoudig frezen tot M68 of zelfs groter

Met de draaibank produceert u bijvoorbeeld een uitwendige schroefdraad ronde werkstukken, met behulp van de vierklauwplaat. Het enige wat u nodig hebt, is een bovenfrees die geschikt is voor het te frezen materiaal en de juiste snijhoek heeft (voor metrische schroefdraden is dat 60°). En u produceert in een mum van tijd een hoogwaardige draadas tot een metrische maat van M68. Of zelfs groter, als het te frezen deel van het werkstuk een grotere diameter heeft dan het ingespannen deel. U kunt hier een korte video vinden over het frezen van een externe schroefdraad met de CNC freesmachine.

Vierkante en achthoekige werkstukken/profielen bewerken

Zoals de drieklauwplaat een zeskant perfect centrisch kan vastklemmen, kunnen vierkante en octagonale werkstukken snel en gemakkelijk worden ingeklemd met de vierklauwplaat. Dankzij de stevige bevestiging kunnen moeiteloos uitsparingen of openingen rond alle zijkanten van het werkstuk worden gefreesd en kunnen gaten worden geboord.

Grote overspanning voor een compacte klauwplaat

De kleine vierklauwplaat heeft een aanzienlijke spanwijdte voor zowel buiten- als binnenklemmen, hoewel hij zeer compact is. Werkstukken tot maar liefst 70 mm kunnen bijvoorbeeld in het buitenste klemgebied worden geklemd, en met de klemmen omgekeerd bevestigt u holle werkstukken met een binnendiameter tot 63 mm.

Ook beschikbaar als drie-klauwplaat

Naast de vierklauwplaat kunt u ook kiezen voor een drieklauwplaat als accessoire. Zoals hierboven benoemd, is deze handiger voor driehoekige of hexagonale werkstukken.

Voor beide klauwplaten geldt dat ronde werkstukken hoe dan ook eenvoudig kunnen worden opgespannen om machinaal te worden bewerkt met de frees.


Vierklauwopname Ø 80 mm met cilindrische middenbevestiging volgens DIN 6350

Technische kenmerken
Buitendiameter 80 mm
Opspanbereik buitenklemmen 2 – 22 mm
Opspanbereik buitenklemmen 25 – 70 mm
Opspanbereik binnenklemmen 22 – 63 mm
Maximale rotatiesnelheid 4.700 o.p.m.
Totale klemdruk 13 KN
Rondloopnauwkeurigheid < 0,05 mm
Meegeleverde accessoires Sleutel
Omkeerbare klauwen / klemmen
Adapterplaat / flens