GranitoGrav module voor fotogravures


GranitoGrav kan ook worden gebruikt voor gravures op ronde objecten zoals deze fles.

GranitoGrav

Uitbreidingsmodule op CNC-STEP machines, voor het graveren van foto’s en gedetailleerde illustraties op harde materialen zoals graniet, messing, RVS en (spiegel)glas.

Deze module wordt geleverd inclusief software (DE / EN).

Productomschrijving

GranitoGrav: de CNC-fotograveermachine voor fotogravures in steen en glas

Met de CNC-freesmachine uit de bestseller-serie High-Z / T en de GranitoGrav-graveermodule inclusief de benodigde software. En dit alles voor een sensationele prijs (vraag naar de mogelijkheden).

Of het nu gaat om grafstenen, gedenkstenen, tegels, glas, spiegelglas, roestvast staal, messing of andere harde materialen; u opent simpelweg uw kleurenfoto’s of zwart-witafbeeldingen in de software, stelt de gewenste grootte in en laat de software de graveerpatronen berekenen.

Hiervoor is geen programmeerkennis nodig.

Mooier dan lasergraveren

Natuurlijk kunnen dergelijke taken worden uitgevoerd door een laser-systeem. De klanten van onze fotograveermachine hebben echter niet zonder reden besloten voor het fotogravure systeem van CNC-STEP. Lasergraveren lijkt vaak te professioneel en te “mechanisch” voor bepaalde doeleinden.

Bij afbeeldingen en opschriften is het optische resultaat belangrijk: de meeste mensen hebben graag dat het er handgemaakt uitziet. Dit is vooral in trek voor gravures van portretten, en in het algemeen voor graveren op donker of zwart graniet of glas.

In het fotogravureproces met een diamant graveerstift, schroeien we het oppervlak niet af door hitte zoals bij lasergraveren, maar maken we het echt ruw met een slijpgereedschap, zoals bij de conventionele gravure met de hand. U bereikt dus een soortgelijk uiterlijk als het resultaat van echt handwerk. En dat zorgt voor een tijdloze schoonheid en elegantie.

Snel, eenvoudig en duurzaam

De CNC-software van CNC-STEP verwerkt de CAM-gegevens nauwkeurig en in een korte tijd, en maakt op deze manier eersteklas foto’s met de CNC-machine, die nu opnieuw te vinden is als fotogravure op vele materialen en werkstukken.

Hoe lang het graveren zelf duurt, hangt uiteraard af van de grootte van de gravure. Een foto van 30 x 23 cm vereist bijvoorbeeld een verwerkingstijd van 40-50 minuten, maar kleinere afbeeldingen van 15 × 10 cm zijn al in 12-15 minuten gemaakt.

De verbruikskosten zijn relatief laag: de graveerstiften kosten zo’n 3 à 4 euro per stuk. En met één graveerpen kunt u ongeveer 3 – 5 grote foto’s op graniet graveren.

Innovatie voor alle steenhouwers

De nieuwe fotogravuremachine van CNC-STEP is de innovatie voor steenhouwers, steenbewerking, natuursteenbewerkingen, grafontwerp, monumenten et cetera. Ideaal voor alle formaten grafstenen en platen / glasgravures en granietgravures in de beste kwaliteit.

Werking:

Elke slijpstift met een schacht van 2,35 mm kan worden gebruikt in de opname van de met een borstelloze motor aangedreven slijpkop. De foto of de afbeeldingen worden daarmee  gegraveerd in het oppervlak van het werkstuk.

De software brengt alle grijsschaal-niveaus uit de foto in kaart. Daarna wordt de verticale druk van het slijpwerktuig geregeld via speciale elektronica en de software, zodat er helderdere en donkerdere gebieden worden gecreëerd in het te verwerken materiaal, die uiteindelijk samen een foto vormen.

Op dezelfde manier kunnen vectorafbeeldingen, lettertypen en andere lijn-illustraties worden gegraveerd. We hebben een font-pakket met gotische, Griekse en Russische lettertypen (230 lettertypen in totaal). Deze kunnen zelfs op verschillende manieren worden gevuld en ook in verschillende grijstinten worden gegraveerd.

Toepassingen van de fotogravuremachine GranitoGrav:

  • Steengravures
  • Gegraveerd glas
  • Graniet fotogravures
  • Grafsteen ontwerp
  • Spiegel verwerking
  • Creatie van inscripties
  • Achtergrondverlichting (van een spiegel)
  • Promotie-artikelen
  • Cadeaus

Downloads

GranitoGrav Gebruikershandleiding Granieten fotografische apparatuur, glasDownload (PDF, Duits)
GranitoGrav procesbeschrijvingDownload (PDF, Duits)
GranitoGrav handleiding met USB PC-NC / WinPC-NC ProfiDownload (PDF, Duits)
GranitoGrav-instellingen in WinPC-NCDownload (PDF, Duits)