GranitoGrav fotograveermachine


Fotograveermachine GranitoGrav

Complete CNC machine High-Z S400/T inclusief KinetiC-NC en GranitoGrav voor fotogravures in graniet, glas, messing, RVS

€ 5.264,00

(exclusief btw, af fabriek)

GranitoGrav fotograveermachine

GranitoGrav is een module waarmee u een High-Z/T graveermachine omtovert in een volautomatische CNC fotograveermachine. Hiermee kunt u op professionele wijze foto’s, teksten en illustraties graveren in harde materialen – inclusief graniet, marmer, speksteen, (spiegel)glas en RVS, om er maar een paar te noemen.

Omdat de machine een open frame heeft aan de benedenzijde, kan de machine in z’n geheel boven een groot werkstuk kunnen geplaatst (bijvoorbeeld een grafsteen). Lagere werkstukken klemt u op de T-sleuventafel. Dit hoeft overigens niet strak: de machine oefent tijdens het graveren niet veel kracht uit op het werkstuk.

U hoeft zelf niets te programmeren! Bijna alle foto’s of illustraties uit uw collectie of van het internet kunnen verwerkt worden (.eps, PLT, HPGL, .ai, .pdf, .jpg, .gif). U upload ze in de bijgeleverde software ConstruCAM 3D en het programma genereert zelf de G-codes die nodig zijn om de machine aan het graveren te zetten. Bijna makkelijker dan fietsen! Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met ons.

Meer informatie over de fotograveermachine

De zeer stabiele en nauwkeurig afgestelde onderdelen van de machine worden aangestuurd door een perfect afgestemde CNC unit, speciaal voor deze machine ontwikkeld. De kabels zijn veilig weggewerkt in kabelrupsen. Alle machines hebben een noodschakelaar en zijn EMC-gecertificeerd door de Duitse TÜV.

De GranitoGrav-module bevat contactloze referentie-schakelaars op alle assen. De lineaire geleidingen zijn 22mm in doorsnee, en de speciale kogelomloopmoeren zorgen voor een minimale speling. Hierdoor haalt u met weinig inspanning toch een fantastische graveerkwaliteit met deze machine!

Veelgestelde vragen

Toepassingen

Video

Actie ConstruCAM-3D

Alleen bij CNC-STEP: gratis CAD/CAM software voor alle nieuwe klanten die een portaalfreesmachine kopen!
Van €1546,00 voor €0,00 (Actie geldt niet voor de High-Z S-400)

Fotograveersysteem voor onder andere graniet en glas

De High-Z/T met de GranitoGrav uitbreidingsmodule is de ideale CNC machine voor het graveren van foto’s in steen en glas. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

Of het nu gaat over grafstenen, gedenkplaten, tegels, glas/spiegelglas, RVS, messing of andere harde materialen: u hoeft alleen maar de foto in te voeren en de uitvoergrootte te bepalen. De software zal zelf de juiste freesbewegingen berekenen en de machine voert deze instructies simpelweg uit, zonder dat u hiervoor programmeerkennis nodig heeft.

Bekijk demonstraties van de GranitoGrav-module op de pagina Toepassingen.


Fotograveren versus lasergraveren

U kunt een dergelijke bewerking ook doen met een lasergraveersysteem. Voor teksten en lijntekeningen werkt dit prima, maar naar onze ervaring is het beter te graveren met een frees als het om portretten gaat, als u zwart graniet of glas bewerkt, of als het eindresultaat de uitstraling van handwerk moet hebben.

Een laser brandt met warmte het materiaal weg. Een diamant graveerfrees slijpt het materiaal juist af zoals een traditionele graveerder zou doen, met een meer elegant en tijdloos resultaat als gevolg.

De CAM software verwerkt nauwkeurig en in korte tijd uw ingevoerde afbeelding. De CNC machine met GranitoGrav-uitbreiding zorgt vervolgens voor een eersteklas gravering ervan, op alle bovengenoemde materialen.


Kosten

De gebruikskosten van de machine zijn extreem laag: de graveerfrezen kosten slechts €3-4 per stuk en gaan drie tot vijf grote graveringen in graniet mee.

Ondanks deze slijpbeweging, kost het graveren zelf weinig tijd. Een foto met de grootte van 300 x 230 mm vereist slechts een verwerkingstijd van 40 à 50 minuten. Foto’s van 15 x 10 cm zijn al gegraveerd in 12-15 minuten.

Het systeem is daarmee een innovatieve oplossing voor metselaars, bewerkers van natuursteen, beeldhouwers, Grafsteen-ontwerpers en gedenkplaten-graveurs.