Inktpatronen boren en vullen

Eén van onze klanten stuurde ons foto’s van zijn niet-alledaagse CNC toepassing. Zijn High-Z /T freesmachine is ingericht om inktpatronen te recyclen.

Mensen die inkt kopen bij hun printer, bijvoorbeeld van Epson, HP, Canon,  Brother, weten dat het vaak om kleine hoeveelheden inkt gaat, maar toch veel geld kan kosten. Het ligt dan ook voor de hand om de patronen weer bij te vullen als ze leeg zijn.

Doseersysteem

Om de inktpatronen bij te vullen, boort de machine een gaatje op de juiste plek in de kunststof behuizing van elke cartridge. Daarna wordt de freesmotor uit de machine verwijderd en vervangen door een doseersysteem. Hiermee worden de cartridges automatisch opnieuw gevuld met de juiste kleur inkt. Dit bijvullen gebeurt met een speciale navulinkt. Op deze manier ontstaan er nieuwe, goedkope inktpatronen voor inkjetprinters.

Om dit werk snel en efficiënt te doen, heeft de klant ook een speciale houder gemaakt voor de cartridges. Zo hoeft hij ze niet afzonderlijk meer in te spannen op de machine. Zie de foto’s hierboven.

En kijk ook bij onze andere toepassingen voor meer werkzaamheden die onze klanten verrichten met onze CNC freesmachines!

Projectinformatie

WerkstukInktpatronen
MateriaalKunststof
ToepassingCNC boren
MachineHigh-Z/T freesmachine, kunststof-frees
SoftwareConstruCAM 3D