Draaibank module voor de CNC machine


CNC draaibank 4e as

Met deze ‘draaibank-kit’ maakt u van uw CNC machine een draaibank voor hout. De module wordt aangestuurd door de controller als een vierde as en kan dus in combinatie met andere CNC bewerkingen gebruikt worden.

CNC draaibank kit

CNC hout draaien

Een solide en compacte CNC-draaibank voor een redelijke prijs? Wij konden het nergens vinden. Daarom hebben wij besloten dit gat in de markt te dichten!

Deze draaibank-kit is eenvoudig en snel op de CNC-machine te monteren als vierde bewerking-as. In de draaibank kunnen werkstukken met een lengte tot 500mm en een doorsnede van 70mm bewerkt worden.

Er hoeft niets geprogrammeerd te worden

De controllersoftware ConstruCAM-3D is uitgerust met de benodigde modules om deze 4e as aan te sturen, tegelijk met de rest van de machine, om fraaie draairesultaten te verkrijgen. Maar de draaibank-kit kan ook op de meeste andere merken en typen portaalfreesmachines worden gebruikt.

Onze “Woodturning Kit” bevat alle onderdelen die nodig zijn voor houtdraaien:

  • Polijstmotor met hoog koppel van Fein of Würth;
  • Losse kop met ronddraaiende punt en 50 mm schachtslag
  • Drie-klauwplaat met buitendiameter 80 mm, inclusief geschikte V2A-adapterhouder voor de polijstmotor (horizontaal en verticaal toepasbaar) en aluminium adapterflens;
  • Extra borgring voor de motor;
  • T-groefplaat 730 mm lengte inclusief versterkt profiel 60 × 60 en 14 T-bouten;
  • Een speciale frees met een diameter van 6 mm en een snijlengte van 32 mm voor hout.

De aandrijfmotor van de draaibank-module

De aandrijfmotor is afkomstig van een polijstmachine en is één van de lichtste in zijn klasse. Daarnaast heeft de motor een optimale verhouding tussen vermogen en gewicht.

Productkenmerken:

  • Innovatief schakelaarconcept;
  • Hoogvermogen-motor met versnellingsreductie;
  • Dubbele kogellager op de aandrijfas;
  • 900-2.700 o.p.m.

Meer kracht, minder gewicht
De polijstmotor gaat zelfs onder hoge druk niet op zijn knieën. De krachtige motor met tweetraps versnellingsreductie brengt een koppel dat u anders alleen kent van grote polijstmachines. En dat met slechts 2,3 kilogram gewicht.

Werk zonder onderbreking
Er is zelfs bij continu gebruik geen oververhitting: de aandrijfkop blijft koel. Dat scheelt in de slijtage, en voorkomt kostbare werkonderbrekingen. En zelfs snelheidsfluctuaties onder belasting behoren tot het verleden.

Perfecte startsnelheid
De motor begint altijd met de laagste snelheid van 900 o.p.m. (dit is belangrijk voor het draaien met onze High-Z CNC freesmachines).