3D CNC ’touch probe’: Tast Scan 1000 Pro


3D Taster Scan 100 Pro

Scan 1000 Pro / tastscanner voor op de CNC machine

Tast scanner voor de productie van 1: 1 3D kopieën op de CNC freesmachine. Deze wordt geleverd inclusief 3D-stylus voor het maken van een digitaal monster dat vele malen op een freesmachine kan worden gereproduceerd.

Scannen met een 3D edge finder is een verouderde methode*. Tegenwoordig worden vooral 3D streeplicht-scanners gebruikt, die een veel gedetailleerdere scan mogelijk maken! Voor het scannen en kopiëren van uw gewenste objecten, raden we de EinScan-SE 3D aan, die u kunt vinden bij onze CNC-accessoires.

3D tastscanner: objecten kopiëren op de CNC frees

De Scan 1000 Pro is een 3D tast scanner inclusief een naaldpunt, die kan scannen in de richtingen x, y (360°) en z. Hiermee is deze tastscanner nuttiger dan de meeste ‘gewone’ tastscanners, die alleen verticaal (langs de z-as) kunnen scannen.

Softwareondersteuning van WinPC-NC en Mach3

De kantentaster van CNC-STEP heeft een nauwkeurigheid van ca. 0,02 – 0,03 mm. In combinatie met de besturingssoftware WIN PCNC (Profi-versie) of Mach3 kunt u een object scannen om de aldus verkregen gegevens te gebruiken voor het frezen van nieuwe prototypen of kleine batches. Hierbij zijn de enige beperkingen dat het te scannen object binnen het werkgebied van de freesmachine past en een maximale diepte van ongeveer 30 mm heeft.

Verbindingscontact op de CNC-freesmachine ingebouwd

Met de tastscanner digitaliseer je eenvoudig 3D-objecten die moeten worden gereproduceerd. In WIN PCNC kunnen het resulterende NC-bestand of de puntenwolk vervolgens naar wens worden geschaald. De CNC-freesmachine High-Z wordt standaard geleverd met een aansluiting. Een stylus is inbegrepen. Ook kan een gelagerde tip worden gebruikt.

Gebruik als tastscanner en als kantentaster

Bij gebruik als kantentaster of tastsysteem wordt de sonde eenvoudig zijdelings of verticaal naar het werkstuk bewogen en stopt de freesmachine bij contact met het werkstuk. Vervolgens hoeft u alleen rekening te houden met de halve diameter van de naaldpunt, om het werkstuknulpunt snel en nauwkeurig te bepalen.

* Lichtstreepscannen is sneller

Tegenwoordig worden vooral 3D streeplicht scanners gebruikt, die een veel snellere en meer gedetailleerdere scan mogelijk maken. Daarom raden we voor de meeste toepassingen de EinScan-SE 3D aan, die u kunt vinden bij onze CNC-accessoires.

Als het te scannen object echter transparant of (hoog)glanzend is, kan dat een lichtscan verstoren. Als het object niet gecoat kan/mag worden met scanpoeder, blijft de Tast Scan 1000 Pro een goed alternatief.