CNC houder voor diamant graveerstiften


CNC houder voor diamant graveerstift

Gereedschaphouder voor diamant graveerstift

Met automatische drukregeling, voor het graveren met stationaire diamant-gereedschappen

Productbeschrijving


Diamant graveerhouders met automatische aanpassing van de druk

Diamantgravure met het schip 'Emden' op een riemgesp

De CNC diamant-gravurehouder van CNC-STEP is geschikt voor alle CNC freesmachines met een 43H7-houder. De houder wordt geleverd met een diamant graveerstift.

De krasdiepte is uiteraard afhankelijk van de hardheid en taaiheid van het materiaal en de druk die langs de Z-as wordt toegepast door de CNC machine. Die diepte stelt u in in uw CNC software.

In de houder mogen alleen hoogwaardige industriële diamanten worden gebruikt, omdat deze (bij correct gebruik) tot 4 keer zo lang meegaan als goedkope producten. De vervangende diamanten kunt u ook bij ons bestellen tegen een voordelige prijs!

Topresultaten met diamantgraveren

Onze CNC machines werken zeer nauwkeurig, en deze diamanthouder is daarom ook zeer nauwkeurig. Dit is belangrijk omdat de diamant in smalle stroken over het materiaal beweegt, en daarbij niet in de strook ernaast mag schieten. Zo krijgt u het gladste, meest regelmatige resultaat.

Hier zijn enkele voorbeelden te zien van diamant-graveren met onze diamant-stift en houder.
Verder hier een video: graveren van een  Zippo aansteker.

Hoe monteer ik de houder?

U zet de diamant-stift vast in de houder. Vervolgens klemt u de houder eenvoudig in de 43mm-opname op uw CNC machine, op de plek waar normaal gesproken de spindel zit. Zorg ervoor dat de bovenkant van de houder ongeveer op gelijke hoogte zit met de houder van uw CNC machine (zie foto).