WINPC-NC USB: plug&play CAM software

WinPC-NC USB logo

WinPC-NC USB: de populaire CNC freessoftware, de plug & play versie

Productbeschrijving

Het programma WinPC-NC USB is dankzij het gebruiksgemak en de duidelijke structuur waarschijnlijk de meest populaire CNC besturing software op de markt.

Met het programma kunt u uw Windows PC samen met de universele NC-stappenmotorcontroller gebruiken om uw CNC machine aan te sturen. Of u nu wilt frezen, plotten, graveren, boren, slijpen, snijden, CNC lijmen of iets anders, u regelt het met uw eigen computer.
De assencontroller blijft noodzakelijk bij de besturing van de machine, omdat er via MS Windows beperkte mogelijkheden zijn voor real-time werken. Deze taak neemt onze as-controller daarom op een uitstekende manier over.

De Plug-en-play versie WinPC-NC USB is qua functionaliteit vergelijkbaar met WinPC-NC Economy, maar is uitgerust met een USB-module voor de machinebesturing. Op de USB-module zijn twee LPT-verbindingen beschikbaar.

Het CNC besturingprogramma voor Windows heeft een zeer breed scala aan functies, is volledig 3D-capabel en stuurt maximaal 4 assen aan. Naast frezen en graveren kunt u vele andere bewerkingen aansturen, zoals tangentieel snijden, een draaibank op de 4e as, en diverse andere mechanische componenten. WinPC-NC USB heeft ook veel meer importfilters dan de basisversie.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de pagina van WinPC-NC.

Kenmerken

 • Eenvoudige, intuïtieve bediening;
 • Draait op moderne pc’s met minimaal 1GHz, Win2000/XP/Vista/7/8/10 of hoger met een USB 2.0-interface;
 • Machinebesturing via kleine USB-module ncUSB met 2 LPT-poorten;
 • Werkt met alle frequenties en spanningssoorten, signaalniveau 5V TTL tot 80kHz;
 • Absoluut precieze motorbesturing en dus soepele bewegingen zonder haperingen;
 • PWM en Toggle veiligheidssignaal voor interpolerende besturing van alle assen;
 • Machine bewerkt 2D, 2.5D of echt 3D, met 4e as;
 • Importfilter voor HPGL, boorschema’s, Multi-CAM 2D/3D, DIN/ISO, IselNCP en EPS/AI;
 • Veelzijdige geïntegreerde Editor, ook via externe editor aan te sturen;
 • In exacte stappen aan te sturen met toetsenbord en muis;
 • Grafisch display met maatindelingen, zoomfunctie, draaien en spiegelen;
 • Snelheden, acceleratie en nauwkeurigheid van alle assen instelbaar;
 • Diverse externe signalen voor synchronisatie met randapparatuur;
 • Meertalig: 17 Europese en Aziatische talen, ook nog instelbaar na installatie;
 • Uitgebreide handleiding.

Eenvoudige inbedrijfstelling

De software controle WinPC-NC USB is vooraf geconfigureerd en kan in een paar stappen in bedrijf worden genomen. De verbinding met de machine is eenvoudig via een USB 2.0-interface en de meegeleverde kleine ncUSB-module.

Tot vier stappenmotor-assen worden, in overeenstemming met de industriestandaard, met 5V-signalen aangestuurd. Diverse ingang- en uitgangsignalen zorgen voor een optimale en veilige verbinding tussen de machine en de buitenwereld.
De toewijzing van de interfaces met ncUSB wordt uitgevoerd precies zoals in onze andere CNC besturing-programma’s, hierdoor is conversie van bestaande besturingen niet ingewikkeld.

Eenvoudinge machine-bediening

WinPC-NC biedt diverse mogelijkheden voor volledige en veilige controle van de aangesloten machine. De handmatige verplaatsing gebeurt op de stap nauwkeurig met een toetsenbord, muis of joystick.
Met behulp van verschillende testfuncties kan optimalisatie van de parameters worden uitgevoerd, om de as-instellingen af te stemmen of de gedefinieerde freesbanen controleren.

Importfilter voor vele NC-indelingen

WinPC-NC USB beschikt over importfilters voor de gebruikelijke NC-talen PLT of HPGL en boorformaten Sieb&Meier of Excellon. De software kan dus gravures of model componenten bewerken in onbeperkte omvang en complexiteit.
Bovendien beschikt het programma over importfilters voor talen die worden gebruikt voor industriële CNC machines, zoals MultiCAM-gegevens in 2D en 3D, Isel NCP, ECP/AI Postscript, DIN/ISO-taal en G-codes.

Nieuwe programma’s maakt u zelf in de ingebouwde editor, of in externe tekenprogramma’s of CAD/CAMsoftware.

Intelligente freesbanen-besturing

WinPC-NC berekent nauwkeurige freesbanen, die dankzij de intelligente Look-Aheadfunctie in alle omstandigheden met een optimale snelheid en zonder haperingen wordt uitgevoerd, om perfect gladde contouren te frezen of snijden.

Real-time samenwerking met ncUSB

WinPC-NC USB gebruikt voor de besturing in real-time de kleine complementaire ncUSB-module. Deze neemt de tijdkritische taken over van de Windows-computer. Het resultaat is een perfect glad en nauwkeurig werkstuk.