LED belettering voor lichtreclame

CNC freesmachine inzetten voor promotie en merkherkenning

De reclameletters voor de lichtreclame worden in dit voorbeeld gefreesd uit zwart MDF. Maar met onze 3D CNC freesmachines kunt u ook andere plaatmaterialen kiezen, zoals koolstofvezel, aluminium, Alu Dibond, hout, plexiglas, composiet kunststoffen of glasvezelversterkt kunststof.

En dit alles zelfs tot een plaatafmeting van 8000 x 3000 mm! Zo zijn de mogelijkheden voor reclametechnologie, buitenreclame en indoorreclame vrijwel onbeperkt. Laat u inspireren door de voorbeelden op deze website.

MDF frezen voor reclameletters

De lichtreclame die te zien is op deze pagina is gefreesd uit zwart, 19 mm dik MDF. Dit werd gedaan met de 3D-freesmachine RaptorX-SL en een 12 mm HW groeffrees. De freesdiepte werd bereikt in stappen van 10 mm.

Iedereen die ooit brandvertragend MDF heeft verwerkt, weet dat dit materiaal wat lastiger te bewerken is dan normaal MDF. Maar de snelle verwerking van de verlichte reclamebrieven in de video maakt duidelijk hoe krachtig de RaptorX-SL werkelijk is! U zult geen vergelijkbaar product van deze prijs-kwaliteitsverhouding op deze markt vinden.

Meer informatie over het frezen van MDF vindt u op de pagina HDF en MDF bewerken.

Afwerking

Het freesresultaat van de reclameletters is schoon en hoeft alleen licht opgeschuurd te worden met schuurpapier. Vervolgens wordt in de groef aan de achterzijde een SMD LED RGB-streep vastgelijmd. Zo is de reclameletter met net iets minder dan één meter hoogte voltooid.

Ook is de RaptorX-SL CNC-freesmachine geschikt voor 3D-bewerking in hout. Als er in grotere afmetingen gegraveerd of gefreesd moet worden, is de RaptorX-SL de juiste partner voor uw werk.

Op maat gemaakte machines

Wij produceren ook speciale machines volgens klantspecificatie. Zo hebben we een RaptorX SL CNC machine van 8,5 meter lang en 2,5 meter breed geleverd aan een bedrijf in Zuid-Afrika. Dit bedrijf bewerkt er alleen aluminium plaatmateriaal mee.

Video

Projectinformatie

WerkstukLichtreclame, gevelbelettering of reclameletters
MateriaalBrandvertragend, gekleurd MDF
WerkbereikX=3200 mm
Y=2010 mm
Z=300 mm
Toepassing2D frezen
MachineRaptorX-SL-3200 s20, 12mm groeffrees
SoftwareConstruCAM 3D