Folie snijden

CNC-machine gebruiken als snijtafel

Snijd folie en stickers met CNC gestuurde nauwkeurigheid. Dat is kinderspel met de machines van CNC-STEP. Het gebruik van de CNC-freesmachine als snijplotter biedt vele mogelijkheden voor het snijden van folie, papier en veel andere materialen.

Als u enorme oplagen folie of papier moet snijden, kunt u misschien beter investeren in een industriële snijtafel.  Maar het belangrijkste voordeel van een CNC-portaalfrees is juist dat deze niet alleen voor snijden gebruikt hoeft te worden! Ook diverse andere werkzaamheden doet u met deze flexibel inzetbare machines.

Stickers en decals

Voor dit doel bieden wij een sleepmeshouder, die geschikt is voor universele Roland-messen. Deze houder monteert u op de Z-as van de machine, waar normaal gesproken de freesmotor zit. Op deze manier transformeert u de machine in een professionele snijplotter.

Dhr. Brandau uit Duisburg is een begaafd modelbouwer. Met zijn High-Z machine doet hij al het 2D- en 3D-freeswerk. Maar hij maakt ook alle individuele decals en opschriften voor zijn modelvliegtuigen zelf. Om dit te doen, snijdt hij de emblemen uit verschillende kleuren folie en plakt ze dan over elkaar. Wij zijn in elk geval onder de indruk van de resultaten (zie de foto’s).

Projectinformatie

WerkstukStickers en decals
MateriaalZelfklevende folie, vinyl, stickers
WerkbereikX=1000 mm; Y=600 mm; Z=110 mm
ToepassingCNC snijden
Machine en accessoiresHigh-Z S-1000/T CNC frees, sleepmes-houder; Tangentiële snijmodule
SoftwareConstruCAM 3D