Brilmonturen frezen uit hout en hoorn

Video

Projectinformatie

WerkstukBrilmonturen
MateriaalHardhout, multiplex, fineer en buffelhoorn
Toepassing2D frezen en graveren
MachineHigh-Z S400T en een 3D bovenfrees
SoftwareConstruCAM 3D

Designbrillen van hout maken

De brillenfabrikant Lauer uit Frankfurt am Main vertrouwt op individualiteit en topkwaliteit bij de vervaardiging van zijn brilmonturen. Daarom gebruikt hij hoogwaardige materialen zoals speciaal multiplex, houtfineer en echte hoorn of buffelhoorn. En het bewerken doet hij met een CNC-machine.

Houten brilmonturen frezen

De brillen zijn allemaal uniek, want de klant bepaalt het ontwerp. Dus de keuze aan vormen is bijna eindeloos: het bedrijf Lauer produceert halfbrillen, ovale brillen, ronde brillen en designbrillen naar modestijlen zoals vintage, klassiek en panto.

Daarbij is het montuur meestal van hout, en de poten vaak van buffelhoorn. Omdat hoorn en hout altijd een individuele korrel en tekening hebben, heeft elke bril ook een unieke textuur en kleur.

Het freeswerk doet hij met een CNC-freesmachine uit de High-Z T-serie.

Moderne technologie voor de perfecte pasvorm

Tegelijkertijd zorgt Lauer er natuurlijk altijd voor dat de bril goed past bij de vorm van het hoofd van de klant. Hiervoor vertrouwt het Lauer-bedrijf op hightech: via speciale software wordt de bril op het hoofd aangepast met behulp van foto’s. Het frezen van de houten monturen wordt CNC bestuurd, zodat een absolute pasnauwkeurigheid van de frames en beugels is gegarandeerd. Dit zorgt voor langdurig comfort voor de klant.

Voordelen van deze houten brillen:

  • De monturen zijn extreem licht maar zeer robuust;
  • Een perfect draagcomfort;
  • Perfecte anatomische pasvorm op de neus dankzij 3D-handmatige aanpassing;
  • Individualiteit door natuurlijke kleurstructuren;
  • Zeer huidvriendelijk – Door de natuurlijke stoffen bij uitstek geschikt voor mensen met allergieën;
  • Volledig recyclebaar.

Internationaal succes

Dankzij het vrije ontwerp van de brilmonturen in CAD-programma’s, is individualiteit de sleutel tot het ontwerp en de uitvoering! Het bedrijf Lauer veroverde met succes een marktniche met de productie van individuele brillen.

Door met internationale expertise, competentie en bijbehorende technische apparatuur, de brilmonturen aan opticiens en detailhandelaars te verkopen, vond Lauer zijn plek op de markt. De CNC-freesmachine High-Z S-400 T is een van de belangrijkste componenten van dit succes; zonder deze machine was het brilmonturen frezen veel moeilijker geweest.

Bekijk hier meer voorbeelden van hout frezen