Behuizingen – veiligheidsbehuizing voor nieuwe CNC-STEP machines


Machinekap voor CNC freesmachine

Beschermende veiligheidsbehuizing bij aanschaf van een nieuwe CNC-machine

Beschermkappen op maat als u een nieuwe CNC-STEP machine koopt, zoals een High-Z, T-Rex of RaptorX-SL. De omkasting wordt geleverd inclusief veiligheidsschakelaar voor de deur of kap.

Veiligheidsbehuizing voor High-Z

Beschermkasten voor uw veiligheid en een lager geluidsniveau

Een omkasting voor onze CNC-machines helpt niet alleen om het geluidsniveau laag te houden, maar zorgt er ook voor dat de operator en andere mensen/dieren in de buurt niet in de buurt van de bewegende onderdelen komen. Daarom is zo’n behuizing in veel gevallen verplicht! Zie voor meer informatie het hoofdstuk ‘Belangrijke informatie’ onderaan deze pagina.

Deze veiligheidsbehuizingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De nieuwste versie die we aanbieden voor alle High-Z portaalfreesmachines, waaronder de High-Z S-1400/ T-105, heeft de volgende kenmerken:

Dubbele veiligheid en geluidsisolatie dankzij dubbele ramen van polycarbonaat

De nieuwe opklapbare behuizing voor de High-Z-machineserie biedt zelfs rondom “dubbele beglazing”, en dat tegen een gunstig prijsniveau. Deze speciale polycarbonaatplaten zijn 6 mm dik en bieden zo de best mogelijke bescherming tegen rondvliegende spanen en stof. U vermijdt het risico per ongeluk draaiend gereedschap aan te raken, en mocht het gereedschap breken, dan blijven de splinters bij u uit de buurt. Daarnaast zorgt de kap voor een goede geluidsisolatie.

Eenvoudig te openen dankzij de gasveer

Dankzij de ingebouwde gasveer, wordt de veiligheidsbehuizing in no time geopend en weer gesloten zonder enige moeite. De gasveer ondersteunt de behuizing op het exacte moment van opening, waardoor een uiterst soepele en eenvoudige bediening wordt gegarandeerd.

Geïntegreerde veiligheidsschakelaar: bescherming tegen handmatige interventie

De veiligheidsbehuizingen zijn voorzien van een reed-contact als veligheidsschakelaar. De CNC besturing-units van alle High-Z machines kunnen gekoppeld worden via deze schakelaar zodat de machine wordt stopgezet zodra het luik of de complete kap opent.

Met het luik open is het nog wel mogelijk de machine handmatig te bedienen (instellingen hiervoor moeten worden ingesteld in de freessoftware).

Verligheidsbehuizing animatie

Beschermkap voor desktop-toepassingen

Ideale behuizing voor het plaatsen van de machine op een werkoppervlak

De veiligheidsbehuizing met de gasdrukschokbrekers is een uitstekende keuze als u de CNC-freesbank wilt plaatsen op een werkbank of een ander werkoppervlak van ongeveer 80-90 cm hoog. De bekabeling van de machine kan door een gat in het werkblad worden gevoerd of via de ingebouwde connectie aan de achterzijde van de kap.

Optioneel met transparante voorzijde

Optioneel bieden we ook de veiligheidsbehuizing aan met een volledig transparante, uit één stuk bestaande polycarbonaatruit.

Varianten met een onderstel op maat

Behuizingen met deuren en onderstellen

Naast de standaardopties zijn andere vormen en varianten van behuizingen en bases beschikbaar als u een machine bij ons aanschaft. Bijvoorbeeld met een onderstel, met of zonder wielen.

Heeft u extra vakken of laden nodig onder de machine? Met een voor u op maat gemaakt basisframe, zijn verschillende ideeën haalbaar. Een extra niveau voor het vastklemmen en verwerken van hoge werkstukken zoals Rittal-schakelkasten? We implementeren deze opties bij uw nieuwe machine.

CNC machine met een beschermkap en onderstel op maat

Individualiteit is de kracht

In het voorbeeld hiernaast laten we u een versie zien scharnierende deuren. We stellen de gewenste behuizing met onderstel samen zoals u dat wilt. Dit omvat ook extra compartimenten, deuren, opbergvakken of planken. U kunt dus efficiënt en veilig met uw nieuwe CNC-STEP freesmachine werken en alles is op de juiste plaats te vinden.

Machinebehuizing met klapdeuren

Belangrijke informatie over bescherming

Veiligheid en geluidsisolatie

Een veiligheidsbehuizing hoort altijd onderdeel te zijn van het CNC-systeem, want vliegende spanen en stof veroorzaken niet alleen vuil buiten de CNC-machine, maar kunnen ook gezondheidsschade veroorzaken (ogen en luchtwegen). In extreme gevallen kunnen gereedschappen breken en stukjes hardmetaal in het rond slingeren.

Bovendien is elke behuizing een extra plus op het gebied van geluidsisolatie. Want de dB-waarde kan worden verlaagd met zo’n 10-15 dB, afhankelijk van het gebruikte systeem en het type behuizing.

Beschermkap vaak verplicht

Een beschermkap is in veel gevallen verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld als u een freesmotor of ander accessoire gebruikt met een vermogen van meer dan 1,8 kW, of als u de machine uitrust met een gereedschapswisselaar. Ook is de omkasting verplicht als u de machine gebruikt in een school, opleidingscentrum of andere plaats waar niet-deskundigen de machine kunnen benaderen.

Als onze machines worden geleverd voor commercieel, industrieel of schoolgebruik, is een behuizing met passende veiligheidsuitschakeling bij het openen van de deuren altijd onderdeel van ons aanbod.

In andere gevallen is de behuizing niet verplicht, maar wel aanbevolen.