3D siliconen vormen

Silicone gietvormen produceren voor zeep

Siliconevorm / negatieve en positieve vormen

Een van onze klanten maakt onder meer gebruik van een High-Z graveermachine om siliconen mallen voor exclusieve zeep te maken. Allereerst zijn de vormen positief gefreesd in PVC of plastic. Deze vorm wordt vervolgens negatief gegoten met siliconen. Deze siliconen vorm is de gietvorm voor de zeep.

De afbeeldingen illustreren hoe subtiel de contouren van de siliconenmatrijzen in de zeep verschijnen. Zelfs na drie processen van negatieve en positieve vorming, blijven de details gemakkelijk herkenbaar.

Gietvormen voor chocola en bonbons

De siliconenvormen zijn ook bruikbaar als bijvoorbeeld chocoladevorm. Mallen voor individuele chocoladerepen of pralines kunnen net zo snel en uniek, individueel worden gemaakt.

De gegevens worden gegenereerd met behulp van de DeskProto software. KinetiC-NC is vervolgens verantwoordelijk voor het besturen van de machine. Op dezelfde manier kunnen de gegevens worden gegenereerd met onze ConstruCAM-3D software die gratis wordt geleverd bij de aanschaf van een nieuwe High-Z machine (S-720 of groter).

U kunt bijvoorbeeld ook eenvoudige zwart-witfoto’s of afbeeldingen gebruiken.

Projectinformatie

WerkstukGietvormen
MateriaalSilicone
Werkbereik400 x 300 x 110 mm
Toepassing3D frezen
MachineHigh-Z S400, 3D frees
SoftwareDeskproto