3D Lichtstreep­scanner


EinScan SE: 3D lichtstreepscanner

Stripe-light scanner van de volgende generatie

De Shining-3D EinScan SE is bedoeld voor het scannen van 3D-objecten, en uitvoer hiervan in een CNC-freesbestand. Hiermee kunt u 1:1-kopieën maken van het gescande object met een CNC freesmachine.

De 360° scans zijn van uitstekende kwaliteit tegen een onverslaanbaar lage prijs. Het complete systeem maakt indruk met zijn eenvoudige bediening, snel scannen en een hoog detailniveau.

De meegeleverde draaitafel maakt automatische 360 graden scans van kleine tot middelgrote objecten in minder dan 2 minuten. Op dezelfde manier kunnen met het scansysteem vrije scans van grote objecten gemaakt worden.

3D Scanner EinScan-SE

Technische gegevens
Materiaal kunststof
Hoogte 21 cm
Lengte 57 cm
Breedte 57 cm
Laadvermogen van draaitafel max. 5 kg
Camera resolutie 1,3 megapixel
Bestandsindelingen STL, OBJ, ASC, PLY

De scanner bestaat uit:

  • 3D-scaneenheid
  • Draaitafel
  • Zwenkarm
  • Houder voor 3D-scaneenheid
  • Kalibratieplaat
  • Voedings- en datakabels
  • Snelstartgids

Een 3D-scan met de EinScan SE lichtstrepenscanner produceert grote hoeveelheden gegevens. Voor een vloeiende gegevensverwerking heeft de PC een overeenkomstig hoge rekenkracht nodig.

Systeemvereisten volgens de fabrikant
Besturingssysteem Windows 7, 8, 10 of hoger (64 bit)
Processor Intel Dual Core i5-processor of hoger
Grafische kaart Nvidia 1GB of grafische kaart met vergelijkbare prestaties
Werkgeheugen (RAM) 8 G of meer
Laadvermogen van draaitafel max. 5 kg
Camera resolutie 1,3 megapixel
Bestandsindelingen STL, OBJ, ASC, PLY

Opmerkingen:

  • De lichtbron zendt wit licht uit via LED-lampjes, dit is niet schadelijk voor het menselijk oog.
  • Geef transparante, donkere en reflecterende objecten een coating van scanpoeder vóór het scannen.

Waarom scanpoeder toepassen op het object tijdens scannen met lichtstrepen?

Bij scannen in streeplicht is een goed zichtbaar, scherp contrasterend wit lichtpatroon cruciaal voor de meest gedetailleerde gegevensverzameling die mogelijk is. De kleur en het type materiaal van het te scannen onderdeel hebben een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van het resulterende grafische 3D bestand.

Te hoge reflectiviteit van een onderdeel compliceert de gedetailleerde invang van de contouren, omdat de scanner op sommige momenten teveel licht teruggekaatst krijgt. En zwarte of donkere objecten absorberen juist al het witte licht van de scanner. Ook dit verstoort het contrast dat nodig is voor het gedetailleerd vastleggen en verwerken van de contouren.

EinScan-SE en freesmachine als een CNC 3D-printer

Het kopiëren van uw gewenste object is nu snel, gedetailleerd en goedkoop met de 3D-scanner Einscan-SE en de High-Z-freesmachine. Scan het object op een eenvoudige manier en ontvang een digitaal freesbestand in een geschikt formaat voor het CAD CAM-programma Construcam-3D. Daarna uploadt u het STL-bestand en bent u klaar om te beginnen met frezen.

Nadat u een freesbestand hebt gemaakt, kunt u uw gedigitaliseerde werkstuk zo vaak als u wilt op onze CNC-machines reproduceren. De EinScan-SE verandert uw freesmachine in een krachtige CNC 3D-printer. Ideaal voor hobby, school, opleiding en bedrijf.